Aktuella ämnen

Mat & dryck

”Det kinesiska köket är så mycket mer än fyra små rätter” – Jimmy Guo ger ut kokbok

Mat & dryck •
Han gick till final i Sveriges Mästerkock tack vare sin fantastiska matlagning och påhittighet. Nu ger Jimmy Guo ut sin första kokbok om det kinesiska köket.
2022-09-10

”Det behövs fler ställen” -snart öppnar The Blue Oyster i Stockholm

Mat & dryck •
Snart får Stockholm ett nytt regnbågsfärgat häng då cocktailbaren The Blue Oyster slår upp portarna i Hornhuset i Hornstull.
2022-09-08

Stort test: Maten i Pride Park – Här är maten bäst!

Pride •
Det finns en uppsjö av matställen så det är inte lätt att välja när hungern slår till i Pride Park. QX hjälper er här då vi ätit oss igenom parkens serveringar.
2022-08-04

Sommarens snyggaste cocktails

Mat & dryck •
En bra cocktail är aldrig fel, så när vi trillade över Aeris färdigblandade premiumcocktails, tappade i en flaska så snygg att den bara måste ansluta sig till barhyllan hemma så…
2022-07-31

Mälarpaviljongen öppnar 16.00: ”Det blir ännu lite krispigare i år”

Mat & dryck •
Nu är det den tiden på året då livsandarna återvänder till vår nordliga bygd. Lika säkert som amen i kyrkan så öppnar Mälarpaviljongen och välkomnar oss ut i solen. 16.00 är det…
2022-04-13

Blomsterexperten satsar på bubbel: Karl Fredriks cava är här

Mat & dryck •
”Det är väldigt viktigt med de pigga, fräscha bubblorna” säger Karl Fredrik Gustafsson om sin ekologiska cava.
2022-03-17

Vodkadrinkar, Wehbe & vimmel – HBTQ+tätt när ny smak av populär vodkadrink lanserades

Vimmel •
SKNY BTCH Raspberry är den nya smaken i den populära lågkaloridrinkens sortiment. HBTQ+publiken slöt i veckan upp för att fira releasen.
2022-03-16

Marika Carlsson om sitt sockerberoende: ”Man vill att gästerna ska gå hem så man får äta upp kladdkakan själv”

Mat & dryck •
Ikväll gästar Marika Carlsson och hennes fru Mia talkshowen ”Carina Bergfeldt”, där berättar de bland annat om sin relation, hur de möttes, om Marikas nya show och om hennes soc…
2022-01-28

Efter Tindermatchningen – Mattias & Aman gjorde kokbok ihop

Mat & dryck •
I nya kokboken Green India djupdyker vegoprofilen Mattias Kristiansson och hans sambo Amanpreet ”Aman” Singh Sangha i det indiska vegetariska köket.
2021-11-15

QX testar elva svenska viner: ”Vi är tacksamma att det finns vin från utlandet att dricka”

Mat & dryck •
Vad har du i glaset denna fredagskväll? En fransk bordeaux, en spansk rioja eller en svensk solaris? Intresset för svenska viner ökar i landet. QX tipsar om vingårdar och pratar…
2021-08-27

Så blandar du årets bästa Gin & Tonic!

Mat & dryck •
Letar du efter de perfekta ingredienserna för en oslagbar Gin & Tonic till höstens middagar fester? Look no further. Nu vet vi vad en riktig vinnar-GT ska innehålla.
2021-08-25

Lättade restriktioner får tummen upp av Bee Bar & Red Shoe Bar

Mat & dryck •
Från och med i måndags, den 1 juni, får restauranger och barer har öppet till 22.30 med alkoholservering till 22. Malmös Red Shoe Bar och Göteborgs Bee Bar välkomnar lättnaden.
2021-06-04

The Hills fyller ett år och expanderar: ”Otroligt tufft, men förbannat roligt”

Mat & dryck •
Restaurangen The Hills firar ett år i veckan och trots pandemin ser de långsiktigt framåt. – Bästa kvittot är naturligtvis alla glada och nöjda gäster som återkommer, säger Kenn…
2021-03-19

Cava Mia! – Måns Zelmerlöw släpper bubbel

Mat & dryck •
Gaygalavärden Måns Zelmerlöw är aktuell som programledare för finalen av Mello i mars, och i dagarna släppte han en egen cava.
2021-02-12

”Vi måste se framåt” – nysatsande Navid Kabiri har fullt upp trots pandemin

Mat & dryck •
Trots restriktioner och rekommendationer har Navid Kabiri fullt upp i sin nya roll som operativ chef på restaurangkoncernen Gastro Group.
2021-02-08

DeMi Mat & Bar öppnade mitt under pandemin – firar ett år: ”Stamgästerna håller oss vid liv!”

Mat & dryck •
DeMi Mat & Bar öppnade mitt under pandemin och den här veckan firar de ett år! Vi tog ett snack med straight-friendly ställets ägare Mimmi!
2021-01-29

Chipstillverkarens regnbågsvärmande reklam

Mat & dryck •
Doritos Mexiko fortsätter att ta ställning för regnbågscommunityt. I julhelgen spreds en rörande film om hur en far hanterar sin sons homosexualitet.
2021-01-10

Whippet Lab – kreativt kök, bra öl och goda cocktails!

Mat & dryck •
Stockholmska Whippet Lab är mycket mer än bara en restaurang. Den modernt avskalade lokalen på Rutger Fuchsgatan vid Skanstull är även ett mikrobryggeri, en cocktailbar och ett …
2021-01-01

Andy och Mattis ställe kan bli ”Årets Skånska Destination 2020”

Resa •
De tog över stället för knappt två år sedan och döpte om det till Ransvik Havsveranda – nu kan det blir Årets Skånska Destination 2020. ”För oss är denna plats som ett enda stor…
2020-12-18

”Vi serverade Kungafamiljen, Kennedy, ABBA och After Dark”. Nils Emil om åren som stjärnkock.

Mat & dryck •
Han har drivit krogar som Riche, Teatergrillen, Ulla Winbladh och inte minst den egna krogen Nils Emil. Han har lagat mat åt kungligheter och popstjärnor och gjort sig en förmög…
2020-11-23

Dubbelt aktuella duon Linn och Marion ger dig mat och upplevelse

Mat & dryck •
Kockarna Marion Ringborg och Linn Söderström är dubbelt aktuella då de nyligen kokboksdebuterade med Snacks Sallad Pasta Dessert, och återöppnar sin Stockholms-restaurang Garba.
2020-11-15
1 2 3 10