QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Malmö Pride Program 2016
Fag For Real
Männen med rosa triangel fick …
General
Värmen
Tompalicious
Gladaste bruden!
Alexis Transsexue…
Framtidsplaner...
En hivdivas bekän…
Smittfri men fortsatt tufft fö…
Maria Hansson Nie…
Pride behövs PUNKT!
En bögjävels betr…
Uppföljning, del 1 ”När DN mör…
jonvoss
Äntligen kan förvirringen reda…
DJ KATJA GUSTAFSS…
sommarens utstyrsel
SEXPERTERNA
IDAHOT 2016
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Mingelbilder
Inside My Head
att vara romantiskt

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Onsdag 25 maj 2016
QX Maj!
Läs QX
Maj 2016 här
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Foto: svenskakyrkan.tv
SDs partisekreterare Björn Söder talar mot homoäktenskap vid Kyrkomötet tidigare i höst

SD driver anti-homopolitik, ändå får de stöd

Sverigedemokraterna är kända för att vara ett främlingsfientligt parti men de vill även genomföra flera negativa förändringar i Sverige även för hbt-personer.
 Trots detta finns det homosexuella, bisexuella och transpersoner som stöder partiet.

Om det vore val i dag skulle SD, enligt opinionsundersökningarna, ta plats i riksdagen. Hbt-anhängare till partiet menar i stort sett uteslutande att det är deras avståndstagande från muslimer som gör att de tänker rösta på SD.
QX har sammanställt några citat angående HBT från några av Sverigedemokraternas officiella talespersoner. Vi har även talat med Anders Selin (s), Sören Juvas (RFSL), Martin Andreasson (fp) och riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson (fp) om HBT-personer som visar sitt stöd för Sverigedemokraterna.

Birgitta Ohlsson, folkpartistisk riksdagsledamot tycker att detta är konstigt.
– Eftersom Sverigedemokraterna för en extremt hbt-fientlig politik och har varit och är motståndare till samtliga viktiga avgörande reformer såsom adoptionsrätt, äktenskap för samkönade par och inseminering för lesbiska, säger Birgitta Ohlsson.

Björn Söder, är Sverigedemokraternas partisekreterare sedan 2005 och han står bakom flera homofobiska kommentarer.
Sjukliga beteenden som skulle få vilken normalt funtad människa som helst att känna avsky och få kväljningar är idag helt normala beteenden”, skrev han 2003. ”Dessa sexuella avarter är inte normala", menar han i partiets nättidning under Stockholm Pride 2007. Björn Söder jämställde homosexuella med pedofiler och folk som har sex med djur och han kallade Pride för "det perversa homosexevenemanget". Han avslutade med ”Sverige behöver en moralisk upprustning för att åter kunna bli ett friskt och sunt samhälle”.

– Jag skulle önska att alla, oavsett sexuell läggning eller identitet, skulle lära sig mer om vad Sverigedemokraterna är för ett parti. Att det är ett främlings- och hbt-fientligt parti som har sina rötter i, och åsiktsmässigt fortfarande står nära, den nynazistiska rörelsen, säger Anders Selin, förbundsordförande för Hbt-socialdemokraterna.

Både Anders Selin och ordföranden för HBT-liberaler Martin Andreasson menar att det inte är sannolikt att SD skulle få en vågmästarroll i riksdagen, men på grund av att SD finns där så skulle allt fler uttrycka hat mot Hbt-personer och invandrare.
– Debatten kommer säkert förändras och bli hårdare med Sverigedemokrater i riksdagen, och på arbetsplatser och i skolor skulle det märkas och ge råg i ryggen åt alla köksbordsrasister och vardagshomofober.
- För en hel del människor skulle det betyda en tuffare tillvaro om man på olika sätt skiljer sig från majoriteten - till exempel genom att bryta mot den heteronorm som Sverigedemokraterna så starkt hyllar, säger Martin Andreasson.

Jimmie Åkesson är Sverigedemokraternas partiordförande. I sin blogg på SD-kuriren i februari 2009 skriver han om homosexuella föräldrar. Det gör han under rubriken ”Om… allas rätt till en mor och en far”. Han börjar med att beklaga sig över att Kristdemokraterna körts över i frågan om homoäktenskap och skriver sedan: ”Assisterad befruktning är redan tillåtet för lesbiska par. Homosexuella par har dessutom rätt att prövas för adoption. Vi har dock motsatt oss båda dessa reformer, med den utgångspunkten att alla barn har rätt till en mor och en far.

När förslaget om könsneutrala äktenskap var som mest på tapeten skrev Björn Söder i ett pressmeddelande att ”förslaget underminerar familjebegreppet och banar väg för nya vansinnesreformer, då exakt samma argument som nu används för att legitimera homoäktenskap också kan användas för att legitimera t ex månggifte”. ”Är man homosexuell har man av naturen frånsagt sig rätten att få barn”, hävdar han sedan i Sydsvenskan.

Sedan mänsklighetens begynnelse och i så gott som alla samhällen, har familjen varit den grundläggande enhet varpå samhället baserats. Förhållandet mellan man och kvinna och deras barn är den nödvändiga förutsättningen för harmoniska samhällsförhållanden” står det i Sverigedemokraternas principprogram. ”Frågan jag ställer mig är var kyrkan finns när kärnfamiljen attackeras”, skriver Gabriella Johansson, SD-ledamot vid Kyrkomötet, på deras hemsida. Hon menar att våra familjebildningar innebär ”död åt familjen

Tommy Hansson är chefredaktör för SD-Kuriren och bloggare. Han lämnade Svenska Kyrkan 1999 ”som en protest mot ärkebiskop K. G. Hammars bejakande av den homosexuella livsstilen och stödet för Elisabeth Ohlsons perverterade fotoutställning”. Han skriver i sin blogg efter att Svenska Kyrkan valt att behålla vigselrätten:

För min del innebär klartecknet för de så kallade äktenskapen mellan homosexuella början till slutet för Svenska kyrkan. För mig personligen är Gud en realitet och jag ser det som en självklarhet att Han nu väljer att helt ta sin hand från den monstrositet som Svenska kyrkan nu både de facto och de jure utvecklats till att bli… Den nya vigselordningen visar att Svenska kyrkan hädanefter anammar de seder och bruk som ledde till Sodom och Gomorras undergång”.

– Sverigedemokraterna vill rasera allt som Hbt-rörelsen kämpat så hårt för att uppnå. Jag tycker att det är som att spotta sig själv i ansiktet som Hbt-person att rösta på SD, säger Birgitta Ohlsson riksdagsledamot för folkpartiet.

– Sverigedemokraterna livnär sig på drömmen om ett samhälle utan minoriteter, det "rena" Sverige med den traditionella bilden av kärnfamiljen som ideal. Den drömmen borde vara extra otäck för alla som vet att man själv tillhör en minoritet, säger Martin Andreasson.

Sören Juvas menar att Hbt-personer som stöder SD behöver mer självrespekt.
– Jag tycker att det skulle vara bra med lite självrespekt hos dom här. Jag anser att hbt-folk som engagerar sig i ett parti som anser att de själva skall ha en sämre behandling än andra i samhället, saknar såväl ryggrad som självrespekt.
Facundo Unia
facundo@qx.se

 
Bookmark and Share
 

Annons

Annons


Mest läst på QX

  1. Artymoves hyllning till Bögjävlar
  2. Ökad omsättning på gaybarerna under ESC-veckan
  3. Öppet gay leder USAs armé
Göteborg Bee Bar, Crippas Café, Haket Pub
Malmö Bee kök & bar, Folk & Vänner
Stockholm Babs Kök & Bar, Bitter Pills, Café Golden Ladies, Chokladkoppen, Hotel Skeppsholmen, Kräftan, Mälarpaviljongen, Maskeradaffären, Scandic Malmen, Secret Garden, The Green Queen, Torget, Urban Deli, Urban Deli Sveavägen
Ekerö Skytteholm Slott
Älvsbyn Kaniskrogen
Nacka Koloni Saltsjö-Duvnäs, Urban Deli Sickla, Yasuragi Hasseludden
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, Jailhouse, Kafe Knud, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar, Unobar
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Café Cavalier, dtm, EDEL City, G Lounge Skybar & Club, Hercules, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Oslo London Pub

Hände detta datum

1803 Ralph Waldo Emerson föds
1939 Sir Ian McKellen föds
1959 Julian Clary föds
2004 Fatemeh-Kiann G. S. tar sitt liv