Peter Jöback ”Hollow”

Vad fick dig att vara med i år?
– Låten. Det är en så jävla bra låt som Fredrik Kempe skrivit. Jag fick den presenterad för mig och jag tänkte att ska jag vara med så är det med den här låten. Jag funderade faktiskt på att vara med nästa år som nån slags kul 40-årsgrej men det passar ju ännu bättre i år med att det var 20 år sen sist. Då kom jag näst sist och det kan väl inte går sämre? (skrattar)
– Dessutom, jag ser ju det här varje år och kände att det var dags att gå in i stormens öga för att se vad alla pratar om.
Din kompis Andreas Lundstedt har ju tävlat sex gånger i Melodifestivalen och ska nu tävla för sjunde gången, fast i en annan deltävling. Har du fått några tips från honom?
– Nej, vi har inte pratat om det här. Jag sa inte till honom att jag skulle vara med för jag ville inte att han skulle behöva ljuga ifall någon frågade honom. Men jag är glad att vi alla fall inte är i samma deltävling. Pernilla och jag är ju i och för sig också vänner, och tävlar i samma, men vi får se till att gå vidare båda två.
Och vad kan du säga om låten?
– En stor ballad med All By Myself-känsla. Den visar smärta och sårbarhet, och det är Anders Hansson (Agnes, Alcazar, BWO) som producerar vilket gör att den får en modern touch.

Pernilla Wahlgren ”Jag vill om du vågar”

Berätta om låten.
– En låt som innehåller nåt som börjar dö ut i den här tävlingen: schlager. Det är en glad stark låt. Den känns jag och passar som hand i handske.
Peter och du är gamla kompisar. Hur känns det att ni möts i samma deltävling?
– Åh, jag dog när jag fick höra att Peter var med! Det var ju så länge sen han var med i festivalen. Men det är skönt att han är med och jag ser det som ett stöd, även om det blir läskigt att tävla mot varandra.
Vilken av dina schlagerlåtar är du mest trött på?
– Jag tröttnar aldrig på Piccadilly Circus, eftersom folk blir så glada av att höra den. Tvillingsjäl sjunger jag tyvärr aldrig även om den är jättebra, och Let Your Spirit gillar jag än. Så…nej, jag är inte trött på någon av dom.

Neo ”Human Frontier”

Berätta om låten!
– En uptempolåt som är väldigt energifylld och positiv. Jag skickade in tre riktigt bra låtar och jag är supernöjd att det blev den här som kom med.
Hur känns det nu när du vet att du tävlar mot Jöback och Pernilla?
– Jag är konstigt nog ganska lugn. Att Peter är med är bara kul.
Vad röstade på i festivalen i år?
– Jag älskade Alcazar, det var synd att dom inte vann.

Timotej ”Kom”

Vilka är ni?
– Vi har funnits som grupp i ett år, och gör pop med folkinslag. Vi uppträdde i somras på lite Allsångs-grejer och så för att få lite scen vana och nu blir Melodifestivalen vår stora första grej vi gör. Vi går i en musikskola i Skara och är alla 18 år.
Beskriv låten!
– En asbra hookig uptempo-låt med folkinslag.
Vad kommer namnet ifrån?
Lars ”Dille” Diedrichson kom på det. Han har varit med och tagit fram gruppen och vi tyckte namnet var bra och doftade sommar.