Berätta om låten!
– Det är en låt som alla kanske inte är vana att höra i Melodifestivalen. Den har en liten gnutta Shirley Basseys Big spender kryddat med Cabaret-känsla, men den är ändå ”jag” eftersom den låter lite 60-tal och så. Och så lovar jag att det blir en hel del koreograferad dans. Jag är såå glad att jag ska vara med och är just nu inne i ett lyckorus.

Förra året sjöng du Killing Me Tenderly på demon. Varför ville du inte göra den?
– Jag tackade nej för att den inte kändes 100-procentig. Men det var inga ”hard feelings”. Jag och upphovsmännen hade ett gott samarbete. Jag har demosjungit på andra låtar också, fast aldrig någon som kommit med.

Har du tittat på vilka du tävlar mot, bland andra Andreas Johnson, Anna Maria Espinosa och Dogge?
– Ja, lite. Espinosa gillar jag jättemycket. De andra har jag träffat i olika sammanhang och de är grymma artister.

Tittar du på Melodifestivalen annars?
– Ja, det gör jag ju. Jag brukar få influenser av artister som varit med i festivalen, som Ted Gärdestad och ABBA. Jag hade rätt många favoriter förra året, till exempel Thorleifs Sweet Kissing in the Moonlight och Rigos I Got You. Vinnarlåten med Malena var också bra!

Vad har du för superfavorit genom alla MF-åren?
– Ted Gärdestads Satellit är en klassiker. Och Arjas Högt över havet och Roger Pontare & Marie Bergmans Stjärnorna.

De flesta som är med i festivalen släpper skiva, blir det en ny platta under våren för dig med?
– Ja, det lär det nog bli. Jag fortsätter musikaliskt på samma spår men ska försöka ta ut svängarna ännu mer. Men först festivalen, och det ska bli grymt kul att äntligen få vara med!