I kväll avslöjades det vilka som gör låten alla kommer att nynna på under Pride. TV-kända Peter Gustafsson och Ankie Bagger har fått uppdraget att sjunga in Secret Weapon, en poplåt skriven av låtskrivare som jobbat med bland annat Backstreet Boys och årets ESC-femma Safura.
Hur kommer det sig att ni gör låten?
– Teamet bakom låten kontaktade oss och frågade om vi var intresserade, och det var vi ju. Det är en otrolig ära. Ankie och jag har ju jobbat ihop tidigare med låten Du kan inte lura mig, och turnerat en del tillsammans.
Vad är det för typ av låt?
Secret Weapon är en uptempolåt med fotbollsläktarkörer och en skön refräng. Den sitter garanterat efter en lyssning, men är ingen schlager så som Du kan inte lura mig är. Den här är mer åt Backstreet Boys och BWO-hållet. Texten handlar om kärlekens styrka och att kärleken övervinner allt.
Hur kommer det sig att du och Ankie jobbar ihop?
– När jag blev erbjuden Du kan inte lura mig av Thomas G:son så ville jag göra den med en idol, och Ankie sa ja direkt. För mig var det hur kul som helst, att som glad amatör få jobba med henne som varit med ett tag. Vi umgås privat och har hur kul som helst ihop.
Blir det mycket Pride i sommar för dig?
– Ja, jag ska vara i parken varje dag, Vi ska sjunga låten minst en gång varje dag. Man kommer inte undan den (skrattar).
Vad har du för favoriter bland de tidigare Pridelåtarna?
– Jag gillar både BWO:s The Bells of Freedom och After Darks Kom ut. Båda två är riktigt bra låtar med bra texter.
Nu har du och Ankie två låtar ihop, blir det ännu fler?
– Ja, vi har planer på ett helt album ihop och ska ut och spela med en show som än så länge är i planeringsstadiet. Men det blir mycket schlager kan jag säga.
Slutligen, vilken är din Ankie Bagger-favorit?
Where Were You Last Night. Man kan väcka mig mitt i natten och jag sjunger den som ett rinnande vatten. Den är hur bra som helst.