Ladda ner QX februari 2014 som PDF

Ikoner, idoler och favoriter
När vi i år samlat favoriterna i Melodifestivalen har vi gått all in. Årets uppställning gestaltar gayikoner och HBT-favoriter från förr och nu.
Och vi lovar att ni aldrig sett artisterna så här…

Not a sinner, Nour a saint
Hon ska leda Sveriges mest sedda TV-program. Men själv äger hon ingen TV.
Nour el-Refai kommer att bli ditt sällskap varenda lördagskväll under februari och mars då hon, tillsammans med Anders Jansson, är programledare för Melodifestivalen 2014.

Granna Gayiga Gran Canaria
Galna grisfester, tingeltangelturism och Sällskapsresan-svennigheter var länge synonymt med Gran Canaria. Men på senare år har en ny sida vuxit fram. Slitna hotell byggs om och uppgraderas, och bra trendiga restauranger poppar upp. Gayklassikern Yumbo behåller däremot greppet om gaypubliken. Ronny Larsson har kollat in ett klassiskt gayresemål!

”Carola är som en jultome”
Svenskarnas humorfavorit och programledaren Mia Skäringer drar ut till Göteborgs skärgård igen. I en ny säsong av Mia på Grötö träffar hon våra svenska favoriter.
Älskade Mia Skäringer har pressdag i Göteborg. Hennes pressekreterare ringer upp mig och räcker över luren till Mia.
– Nu sätter jag på mig headsetet och så är jag all yours, säger hon till mig på sin härliga värmländska.

Hur gay är Hasselhoff?
Åttio-och nittiotalsstjärnan David Hasselhoff tar emot i ett rum på Hotell Diplomat i Stockholm. Han kallar mig buddy och har ett fast handslag. Skådisen från Knight Rider och Baywatch är jämnlång med mig (193) och ser amerikanskt fräsch ut, tänderna gnistrar av vithet. Han är i Sverige för att berätta om sin talkshow i TV3 som går ut på att han träffar svenska kändisar vilka han inte har någon aning om vilka de är.

Regnbågsfeber i paradiset
För första gången någonsin deltog tre hbtq-personer i dokusåpan Paradise Hotel och även samkönade har kunnat bilda par.
Lite extra spännande blev det när Linnéa Eriksson under regnbågsveckan för första gången kom ut som bisexuell och när tvåmeterstransan Thobias Thorwid klev in i paradiset.