Men först: Det är såklart svintrist att Andra Chansen satte käppar i hjulet för pophoppen i festivalen. Både våra och era favoriter, Neo och Alcazar åkte ju tyvärr ut i de första duellerna. Båda akterna hade behövts i Globen och vi sörjer att popen fick vika sig denna kväll.
Men samtidigt är vi glada. För vi fick i alla fall en klassisk schlager till Globen: Pernilla Wahlgrens Jag vill om du vågar kommer att behövas i den redan så lugna startfältet. Det är klart att hon inte är en Oslo-kandidat, men gladschlagern ska fan vara i finalen. Eller hur?

Jessica Andersson tog helt oväntat Globen-biljett nummer två. Att hon brottade ner Alcazar var som sagt synd, men var det någon hon skulle brotta ner så var det ju Orsa-gubbarna. Den vackra polskan är fin, men gubbarna är ju urtrista på scenen. Jessica förtjänar sin Globenplats så mycket mer än det gänget efter hennes två solofloppar. Och I did it for Love är väldigt snygg i sin countrydesperation. Vi tycker att den är bra mycket bättre än många andra Globen-ballader och den kommer att stjäla röster från både Anna B, Andreas Johnsson, Jöback och Darin. Heja Saade och Timoteij!

Nu blickar vi framåt mot Globenfinalen och håller vartenda ben i kroppen för att rätt låt vinner och sen gör underverk i Oslo. Nu blir det efterfest i Örebro!