Kanske en av de både sötaste och hunkigaste pojkbandsmedlemmarna någonsin, Duncan James från pojkbandet Blue, kom i veckan ut som bisexuell i en rörande intervju med engelska News of the world. Nyheten är något av en chockare då han tidigare förknippats med några av kändisenglands riktigt stora stjärnor som bland annat Geri Halliwell från Spice Girls. Dessutom har han dottern Tianie-Finne med ex-flickvännen Claire Granger. Men nu berättar han alltså att han gillar både män och kvinnor.

Anledningen till att James väljer att komma ut nu, inför Blues återförenings- och Greatest-Hits-turné nästa år, är att han vill vara ärlig mot sina fans denna gång och starta upp återföreningen med ärligheten som förtecken. Men också för att slippa smyga med något som tids nog ändå kommer att komma ut.

Duncan James berättar i intervjun att han för första gången blev förälskad i en man för hela åtta år sedan, mitt under den tid då Blue rönte de största framgångarna med sitt band. Men han berättar vidare att han då var så förvirrade över sin egen läggning att han varken visste vem han var eller var stark nog för att kunna prata om det. Men nu, 31år gammal, har han hunnit funderat över sin sexualitet, varit med både män och kvinnor, och blivit bekväm nog för att kunna prata om sin läggning. Men han berättar också att det inte varit helt lätt. Under Blues storhetsperiod, innan splittringen 2005, var James känd som en av Englands största kvinnokarlar och den imagen passade hans roll som pojkbandsmedlem. Komplicerat nog var det också då han träffade den man som skulle bli hans första kille och pojkvän. Och han tillägger att allt detta gjorde hans liv minst sagt stormigt, och att det är därför det nu känns så bra att äntligen få kunna prata öppet om det.

James berättar också vidare att även om familjelivet med fru och barn fortfarande lockar honom, så gör han ingen hemlighet av att han tror att han så småningom kanske kommer att tappa intresset för kvinnor, även om fallet inte är så än. Så kanske att Duncan James får tänka om och föreställa sig ett framtida familjeliv man och barn, istället för med fru och barn…

Läs den söta Komma Ut-intervjun här

Se videon till Blues största hitsingel ”All rise” här: