Ladda ner QX juni 2011 som PDF

Lovely Loreen
”My Heart is Refusing Me” är helt klart en av årets bästa låtar, och nu kommer det mera från sångerskan med den skarpa luggen och den stora rösten. Klart att vi vill ha Loreen på omslaget.

Matilda tillhör de bästa i världen i pingis
Matilda Ekholm livnär sig på världens största, individuella sport. Tidigare innebar det en väldig massa stress och prestationsångest. Men när Magda Gad intervjuar henne inför VM är hon lugn.
– Senaste pingismatchen är ju en fjärt i rymden jämfört med om det händer något med en kompis eller en familjemedlem. Om man kommer ihåg det kan man må bra när man lirar.

Elina och Amanda – par i dans
Båda är utbildade dansare och båda sjunger de i kvinnokören Sapphonia. Möt Elina och Amanda som varit ett par i fyra år och som lever för dansen. I juni uppträder de med Kvinnokören på Boulevardteatern i Stockholm.

Gardells kärleksdrama med Adam och Adam
Kärlek som spirar i ljuset av en framväxande gayrörelse, men som plötsligt skuggas av en skräck för ”bögpesten” som sprider sig bland homosexuella män. Inspelningarna har just börjat av Jonas Gardells miniserie för SVT, ”Torka aldrig tårar utan handskar”. Den utspelar sig i det tidiga 80-talets Stockholm. Adam Pålsson och Adam Lundgren gör huvud-karaktärerna i dramat, Rasmus och Benjamin. QX Anders Backlund har träffat dem.

Drömmen om barn
Regnbågsfamiljerna blir allt fler, men Sveriges lagar gör föräldraskap till
en klassfråga. Alla har inte råd med resan mot regnbågens slut.
Möt familjerna Lundqvist och Eng, som inte kunnat bli till på laglig väg i Sverige.

Med Helén på resan mot drömbarnet
”Ibland inser jag hur konstigt det är att jag kan åka till Danmark och köpa sperma. Men världen är konstig. Det är lika bra att ta del i det, i det konstiga, som kan generera positiva saker”. Följ med Helén till Danmark på inseminationsresa.

Alla blickar mot Göteborg – dags för HBTQ-festivalen
Något håller på att hända med Göteborg. Inte nog med att staden röstats fram till svenskarnas favoritsommarstad fem år i rad, i senaste numret av den amerikanska gaytidningen OUT hyllas staden och man lyfter fram HBTQ-festivalen som en av anledningarna till att besöka den.

Årets sommarplåga?
Två systrar, en dragduo och en sommarsingel. Nu i dagarna släpper Lili & Susie sommarsingeln ”Bailamor” tillsammans med drugfavoriterna Diamond Dogs.

Dessutom:
Katja och Gunn ser till att flatorna får festa, vi testar ABBA City Walk, pratar om nya sommarklubben Hump med Marcus Ullmarker och recenserar fröken Gaga. Mian Lodalen berättar om den lesbiska kartan som ritats om med Roger Wilson tycker att Stockholm Stadsteaterns uppsättning av Angels in America är för dummies…