Efter två soliga, utsålda dagar stängde Sveriges största hipsterfestival igår natt sina portar för det här året, ett år som kanske varit det bästa Way Out West-året hittills. Framför de tre scenerna trängdes fler (och snyggare) människor än någonsin tidigare och efter Kirsten Dunst stjärnglans i publiken ifjol kunde man i vimlet i år springa på kändisar som Joel Kinnaman, Måns Zelmerlöw, Bill Skarsgård och Sarah Dawn Finer.

Att de flesta var där för toppnamnen Prince och Kanye West rådde det ingen tvekan om, och få var nog besvikna på den förstas briljanta konsert, medan omdömet om den andres bombastiska föreställning gick väldigt mycket isär. Mycket hamnade såklart i skuggan av de två superstjärnornas supershower, men i övrigt påminde The Hives om att de alltid är fantastiska live, Tiesto förvandlade hela Slottsskogen till ett kokande housedansgolv där 16000 personer dansade loss till pyro och konfetti, Pulp kändes lite dammiga (men ingen kan förneka briljansen i Disco 2000 och Common People), iamamiwhoami kändes onödigt introvert på ett berg av toalettrullar (!) och Janelle Monáe var den positiva överraskningen som alla pratade om. Hennes cover av Jackson 5s ”I Want You Back” slog till och med Michael på fingrarna.

Mycket var bra, ingenting var riktigt dåligt, men möjligen saknade jag den där lilla oväntade spelningen som skulle knocka mig ur skorna (som Patrick Wolf 2009 eller The Drums ifjol). Här är i alla fall mina fem toppar som ni inte borde missat.

Foto: Carl Björklund