– Allt är så individualistiskt, sexistiskt och kapitalistiskt. Vi vill belysa att det finns folk som gör saker för andra utan att få betalt, säger Kakan Hermansson som säger att programmet har en stor portion allvar men också humor.

Vad går programmet ut på?
– Vi hedrar vardagshjältarna. Man behöver inte ha räddat tio barn från att brinna inne, utan det är ett program om dom som i vardagen gör något för andra. Det finns så många i sådana i vårt land. Sedan handlar inte programmets namn om etnicitet utan vi menar alla människor som bor i Sverige.

Vilken är din roll i programmet?
– Jag är reportern som åker runt i landet och träffar folk från norr till söder. Jag möter människor som gör olika saker för andra och jag beskriver det i korta reportage. Jag har redan träffat flera stycken och har många resor kvar. För mig har det varit väldigt mycket på riktigt, jag har blivit rörd och fått kompisar bland dem jag mött.

Hur kommer man känna igen Kakan i det här programmet?
– Det kommer märkas för att jag är jag, med min avslappnade stil och mina skämt. Jag är ärlig och ställer relevanta frågor.

Vem skulle du vilja ha som veckans svensk?
– Jag vill nominera alla kvinnor. Dom som jobbar hundra procent på jobbet och sedan kommer hem och jobbar hundra procent där. Dom kvinnor vars arbete tas för givet i vardagen men som aldrig syns.

Sist du blev intervjuad av qx.se pratade du om ert grannprogram Gladiatorerna. Vad får man hos er som man inte får i det programmet?
– Värme, intelligens, humor och en tjusig lesbian!

Veckans svensk har premiär fredagen 1 februari. 22:25 i TV4