”När vi satt och började skriva texten till låten hade jag en härlig och positiv energi”

David Joseph är född på Haiti och flyttade till Stockholm när han var 13 år gammal. Han är utbildad på Balettakademin i Stockhoml och har sedan dess dansat runt på många olika scener i Sverige. Han har medverkat i olika musikaluppsättningar på Stockholms Stadsteater bland annat Djungelboken, Hair och De tre Musketörerna. Du har även kunnat se honom i musikalen Evita på Malmöoperan där han spelade tillsammans med Charlotte Perrelli. Nu vill han gå vidare i karriären och försöker lansera sig som artist och släppte för några veckor sedan ytterligare en singel med tillhörande video.

Beskriv låten med tre ord?
– Frihet, Energi, Klubbig.
Vad vill du förmedla för känsla med låten?
När vi satt och började skriva texten till låten hade jag en härlig och positiv energi, känslan var att låten skulle handla om relationer, som inte alls behöver vara kärleksrelaterade. Det kan vara en familjerelation eller vänskapsrelation. Det är svårt att släppa en gammal relation med en vän eller någon som har betytt väldigt mycket. Man måste bearbeta bort det för att kunna gå vidare med sitt liv – vilket inte alltid är det lättaste. Den handlar om att det är dags att släppa taget och gå vidare. Även om kärlek kan vara sårande så finner man mycket glädje i det också.
Vem är det som har skrivit text och musik?
– Text & musik är skriven David Joseph & Chris B. Ljung AKA The Light. Låten är producerad av Chris B. Ljung AKA The Light. Och dubstepbreak är producerad Aron Liedtke.
Kommer du ha några gig framöver där man kan se dig?
– Ja, men datumen är inte klara än. Så håll utkik. 
Vad ser du mest fram emot i vår?
– Att solen tittar fram så att Sverige kan visa sin vackra sida och blomma ut.
Jag längtar tills vi kan sitta ute och njuta av alla uteserveringar.