Modesajten style.com har gjort en intervju med modellen som slog igenom som Andrej 2010 då fotografen Carine Roitfeld plåtade henne i kvinnokläder för franska Vogue.
I intervjun berättar Andreja att hon tidigare i år genomgick en ”SRS” (sexual reassignment surgery”), att hon identifierar sig som kvinna och att hon själv vetat att hon var i transition en längre tid. Redan som trettonåring sökte hon information och insåg att det var kvinna hon ville vara.
– Androgyniteten blev mitt sätt att uttrycka min feminina sida utan att behöva förklara så mycket för omvärlden. Men innerst inne visste jag att min högsta önskan var att vara en tjej.
Anledningen till att Andreja nu kommer ut som transperson offentligt beror på att hon vid 22 års ålder känner sig redo att dela med sig av sin story och därmed hjälpa andra människor som har samma funderingar som hon hade.

I ett uttalande säger även Pejic:
– Till alla unga transpersoner där ute så skulle jag vilja säga att ni ska respektera er själva och var stolta för den ni är. Alla människor förtjänar att behandlas lika oavsett könsidentitet eller sexuell läggning. Att uppfattas som det du säger att du är, är en mänsklig rättighet.

Andreja föddes som Andrej i augusti 1991 i Bosnien och är dotter till en serbisk mor och en kroatisk far. Föräldrarna skildes strax efter hennes födsel och familjen flydde under kriget på Balkan först till Serbien, för att sedan flytta till Australien.
Hon har gått visningar för Marc Jacobs och Jean-Paul Gaultier och rankats som en av de mest intressanta modellerna de senaste åren.