QX.se GayMap Qruiser.com Shop
ADON
Gin & Tonic
Fag For Real
Favoriten öppnar
General
sommar
Tompalicious
"Rötmånad" my ass
En hivdivas bekän…
Smittfri men fortsatt tufft fö…
Maria Hansson Nie…
Barbro Westerholm (L) fick Kär…
En bögjävels betr…
Uppföljning, del 1 ”När DN mör…
jonvoss
Mångfald är regnbågens budskap
DJ KATJA GUSTAFSS…
Virgo Crew uppträder i Pride P…
SEXPERTERNA
Sexperterna i sommar
Wheelboy's up…
Livet är som en schlager för m…
Majs
Bandy
QXPrideTour
Mingelbilder
Inside My Head
att vara romantiskt

QX.se - Senaste nytt för dig som är bög, lesbisk, hbt eller queer
Sveriges största Gaynyhetssajt
– över 90.000 besökare per vecka!
Onsdag 27 juli 2016
Läs QX Juli 2016 här!
Läs QX Juli 2016 här!
Tidningen QX | Annons | Info | Arkiv
Stockholm Pride:

Därför gifter sig Babsan

Senaste veckan har både kvällstidningar och skvallerpress skrivit om att Lars-Åke Wilhelmsson,
 också känd som Babsan, ska ingå äktenskap med en ung kampsortare. Nu berättar han sanningen.

Egentligen är det hela en ganska enkel historia.
Om Lars-Åke Wilhelmsson skulle dö innan han är 59 år tillfaller hans pensionsförsäkring det allmänna systemet och alla pengar han betalat in under åren tillfaller allmänheten. Men om han är gift eller har barn så tillfaller pensionsförsäkringen dem.
Och eftersom barn inte är aktuellt, skrattar han, så var giftemål det enda tänkbara alternativet.
- Det här har alltså inget med mitt arv att göra utan handlar bara om pensionsförsäkringspengarna. Jag har vänner som gått bort nyligen, oväntat och alldeles för tidigt, så om samma sak skulle hända mig så vill jag se till att mina pengar går till någon jag bryr mig om.

Där kommer 26-årige PT:n och kampsportaren Jonathan in i bilden. Jonathan är sedan ett par år tillbaka en av Lars-Åkes bästa vänner och de ses och hörs ofta.
- Vi träffades när jag började privatträna med honom för fem år sedan och vi kom varandra nära och umgås privat. Vi kan prata om allt, och jag ser honom som en av mina absolut bästa vänner. Och han ser mig som sin närmaste vän. Vi var nyligen på semester ihop och han är ofta hos mig i Furuvik och hjälper mig med olika saker. Han är en väldigt bra vän helt enkelt. Så jag föreslog att vi skulle gifta oss bara för att inte pengarna skulle gå förlorade.
Lars-Åke Wilhelssson hade inte tänkt att giftermålet skulle uppmärksammas alls egentligen.
- Nu blev det här en mycket större grej än vad vi båda hade tänkt. Men eftersom media spekulerar och det skrivs elakheter på skvallersajter så vill jag berätta hur det ligger till.
Larsa berättar att Jonathan inte ens hade pratat med sin familj om det här innan det stod i tidningarna.
- Som tur är så tog dom det bra och de tycker att det är hans beslut. De vet ju varför han gör det, och att vi är nära vänner.
Han fortsätter:
- Jag skulle gärna sitta här och säga att jag ska gifta mig av kärlek och att jag hittat den rätte men så är det tyvärr inte. Ingen skulle bli gladare än jag om jag träffade någon som är gay som jag skulle vilja gifta mig med. Men det här är bara en ekonomisk lösning som vi båda tycker fungerar. Och hans flickvän är helt med på allt.

Men om dom vill gifta sig då?
- Ja, men då får vi skilja oss. Fast de har inga planer på att gifta sig så det är ju därför vi kan göra detta. Hans tjej är med på det här och införstådd i allt.

Om fyra år, när Lars-Åke är 59 år kan han börja plocka ut pengar från sin pensionsförsäkring men då bara en viss summa.
Kommer ni fortsätta att vara gifta även när pengarna kan börja betalas ut?
- Det får vi se. Så länge han är min äkta hälft så får han ju pengar om jag skulle dö. Vilket jag inte har några som helst planer på. Jag gör inte det här för att jag är döende på något sätt. Och Jonathan vill ju ha mig i livet.

Han verkar ju vara ett kap i alla fall...?
- Ja, Jonathan är en fantastisk kille. Och väldigt snygg. Jag försökte i början ska du veta. Men han är straight och det kommer aldrig att bli nåt där. Vi är bara vänner och jag har för länge sedan slutat att skoja om att försöka få till det med honom. Vi har en jättefin vänskapsrelation som jag värdesätter och det vet jag att vi kommer att fortsätta att ha även framöver.
Ronny Larsson
ronny@qx.se

Jonathan
Babsan som vi är vana att se henne.
 
Bookmark and Share
 

Annons
Göteborg Bee Bar, Crippas Café, Haket Pub
Malmö Bee kök & bar, Folk & Vänner
Stockholm Babs Kök & Bar, Bitter Pills, Candy, Chokladkoppen, Dj Leo.B flyttar in på Secret garden Onsd-Lörd, Gayseniorerna, Girls Gone Wolf på F12, Hotel Skeppsholmen, I Sclagerkryzzet med Miss Tobi (Pride onsdag), Mälarpaviljongen, MARIA POOL AFTER PARTY, Maria Pool Party 2016, Maskeradaffären, Moxy Pride Wednesday, POLARI, Posithiva Gruppen, PRIDE BÖRJAR PÅ SÖDER!, Pride Garden, Rainbow Breakfast, RFSL-Bibliotek, Scandic Malmen, Secret Garden, Sheraton Stockholm Hotel, Sibiriens Soppkök, Side Track, SLM Pride öppet hus (mixat), Tank, TEXAS WAREHOUSE PRIDE PARTY, The Green Queen, Torget, Urban Deli, Urban Deli Sveavägen, WNZDAY GIRLSCLUB, WONK "Be Yourself" med Eric Saade
Nacka Koloni Saltsjö-Duvnäs, Urban Deli Sickla
Köpenhamn Carstens Guest House, Centralhjørnet, Cosy Bar, Jailhouse, Masken Bar & café, Mens Bar, NeverMind, Oscar
Frederiksberg Amigo Bar, Café Intime
Helsingfors Café Cavalier, dtm, EDEL City, G Lounge Skybar & Club, Hercules, Klaus K Hotel, Mann’s Street, Nuansa Massage, Porvoonkadun Baari, Vogue
Åbo Suxes
Tammerfors Mixei
Oslo London Pub, So -for jenter som liker jenter
Bergen Fincken
Trondheim Club Me