När PR-byrån Ficks med erfarenhet av såväl ”lesbiska bröllop som mycket krävande begravningar” stängt sitt sommarprojekt på F12 är det Marie Laveau som blir hem för klubbkonceptet F.I.X. På lördag är det premiär och i god Bermsjö, Makode, Kovács-anda levereras konst blandat med techno och pop. Och deras unika blandning av människor.
Vid midnatt kommer tystnaden lägga sig och det unga klubbfolket andäktigt lyssna till sin stora idol Nalle Knutsson. Han är huvudsakligen känd som Sveriges absolut främsta expert på hur man rör sig korrekt på en Catwalk. Och om man nu saknar förutsättningarna för att hamna på en modescen i klädskaparnas mecka Paris, så lär Nalles kurs ha stor betydelse för hur man klarar sig socialt framöver på F.I.X.
Klubben vill nämligen ha ett klientel av gäster som vet att skrida snarare än lufsa. Sassy, darling, Sassy.
Vill man inte bara vara lat åhörare så kan man på plats anmäla sig till kursen innan klockan 23.00.
Dessutom kan man på F.I.X. förhandsboka Dominika Peczynskis nya kokbok som fokuserar på det goda från östra Europa. Och en av gästerna kommer att vinna en botoxbehandling.
Så har man tur kan man efter denna festnatt röra sig som en Hollywood-stjärna, få ett gudomligt ansiktslyft och dessutom kunna tillaga knödel.
Det är inte illa det.
F.I.X presenterar förutom Nalle ”The Amazing Negro Chicken Wizard”, ”Tjejen i Noveau Riche” och Lenrok som Dj:ar electrohouse hela natten lång.

F.I.X. i QX GayMap