Skins, vars första säsong visades hösten 2007 i Kanal 5 berättar om ett gäng tonåringar som försöker hitta sin plats i ett kaos av känslor. Sex, droger och party växlas med frågor om relationer och striden för att hitta sin plats på väg in i vuxenlivet.
Gayinslaget har tonats ned rejält i förhandsreklamen för serien så här kommer en homo-resumé för de som missade första avsnittet:
I säsongens första avsnitt, av tio, kämpar Maxxie med sin pappa för att få satsa på dans. Medan pappan vill att sonen skall gå i hans fotspår och jobba inom byggbranschen så vill Maxxie börja dansutbildning.
I Maxxies grannskap hänger ett gäng ”tuffa” grabbar som inte helt är bekväma med att han är bög. Maxxies pappa upptäcker att hans son får glåpord efter sig och läxar upp en av de unga, den rakade kille som kaxat mest. Lite senare kommer grabben med sin pappa för att be om ursäkt. Ett förlåt sägs och en tårta överlämnas. Medan papporna snackar så viskar grabben ”du skall dö” till Maxxie.

Mitch Hewer som Maxxie, Jospeh Dempsie som Chris

Maxxie ser mest gänget som irriterande och deras böghat verkar inte röra honom så mycket. Efter en natts ravefest går Maxxie ut i parken och där lurar bögknackargänget. Maxxie springer ifrån grabbarna. Men till slut hinns han upp av den rakade böghataren. De börjar brottas men så får Maxxie oväntat en blöt kyss! Lite förvånad tvekar han först om han verkligen skall låta ”böghataren” kyssa honom, men så ler han skälmskt och de två får en helnatt i gräset!
Maxxies kompis Tony, en av de verkliga huvudpersonerna i serien, är på väg tillbaks efter en svårt olycka. När han legat på sjukhus har vännerna svikit. Nu på väg tillbaks är det Maxxie han vänder sig till. När han får hjälp av Maxxie frågan han bitskt om han måste ”böga” som tack.
Skins är tillbaks. Och man fattar varför brittiska gaytonåringar placerade Mitch Hewer på andra plats när sajten Puffta.co.uk fixade en omröstning om sexigaste killen.
I Storbritannien har säsong tre startat och Mitch Hewer har lämnat Skins för att istället spela i Britannia High. Hans status i gaykretsar etablerades efter att han såväl i mars som oktober 2007 var gaytidningen Attitudes omslagskille och inte minst efter att han fotograferats naken för Cosmopolitan i samband med en kampanj för att uppmärksamma testikelcancer.

Gänget i Skins

Skins sänds söndagskvällar på Kanal 5




skinsnation.co.uk/