Äntligen är det så dags för torsdagen som förenar flator, bögar, bin och transpersoner med alla andra schlagerfans. En kväll som man oavsett musiksmak kommer att vilja uppleva på plats i Prideparken.
QX har såklart luskat redan på ett par detaljer inför aftonen:

Alla låtar utom tio kommer att framföras med den klassiske schlagerdirigenten Anders Berglund och hans stora symfoniorkester. Så det blir minst sagt en maffigt klassisk schlagerafton i traditionell anda där originalarrangemang gäller.

Missa inte att ni måste vara på plats i god tid!
Kvällens show startar nämligen 18.00 sharp och sen kommer det rulla på hela aftonen med små pauser innan det slutar (ungefär) kvart i 23.45.

Men nu till det viktiga: Vilka kommer?
Pernilla Wahlgren gästar parken och hon kommer såklart att sjunga sin superhit Piccadilly Circus. För kvällen har hon dessutom åter repat in sin schlagersexa från 1991, Tvillingsjäl. En underbar Lena Ph-skriven låt som vi fans älskat sedan den tävlade. DET blir ett kärt återseende.

Lotta Engberg kommer också. Hon kör såklart 100%, men också sin tredjeplats från 1996, Juliette & Jonathan. Minns ni hur publiken för tre år sen fick Lotta att sätta sig vid pianot för att köra en improviserad version av just den låten? I år bad fina Lotta om att få spela just den för sina HBT-fans.

Spanska D´Nash kommer. Kvartetten som blev en trio efter att de tävlade med I Love You (Mi Vida) i Helsingfors 2007 sjunger givetvis sin schlagerhit samt sin cover av Jimmy Janssons schlagerlåt Amanda.
En annan ESC-artist som kommer är franska Natalie Paque, som 1989 tävlade med söta balladen J´ai volé la vie. Hon kommer också att få sällskap av en annan artist från det året. Men vem det är får bli en överraskning…

QX kan också avslöja att Kate Ryan dyker upp och sjunger sin Je t´adore. En låt som gått varm på många schlagerdiscon sedan hon tävlade i Aten 2006.
Sedan tidigare vi vi också att Arja Saijonmaa kör sin Högt över havet samt levererar sin åttondeplats Vad du än trodde så trodde du fel.
Dessutom kommer Anna Book, danska schlagertvåan Bryan Rice, Simon Forsberg, Sanna Nielsen, Jenny Silver, och Hanson, Carson & Malmkvist som är där för att göra ett specialmedley med alla sina låtar.

En spännande kväll?
Absolut.

Pride Kungsträdgården, torsdag
18.00-23-45