Efter fem års uppehåll återuppstod Man+Man, en konferens för hbt-killar, den gångna helgen.
Arrangörerna, RFSL Nord, hade den här gången valt att förlägga konferensen till Skellefteå, där ett gäng hbt-killar från norra Sverige träffades.
Temat var manliga relationer, säkrare sex och möten på internet.
Mattiaz Björling, känd från Kanal 5:s tittarsuccé Ullared (och som till sommaren återkommer i en ny tv-serie på samma kanal med sin nya popgrupp Glambabe), berättade om sig själv. Han ville ge en annan bild än den som framgått i Ullared, där han agerat efter ett manus.
Han berättade om en uppväxt bland droger och misshandel och där han mobbades för att han var bög.
Samtidigt hade han en stor idol:
Pippi Långstrump. Hon var en stark förebild och jag sökte in till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby som barnskådis. Det var där jag träffade andra homosexuella första gången, bland de andra skådespelarna.
Han berättade också om den misshandel han nyligen råkade ut för på ett diskotek i Sunne, där han blev slagen och kallad bögdjävel av fyra killar.
Åtal är väckt för hatbrott, men rättegången har ännu inte hållits.
Mattiaz Björling väljer att stå stark:
– Jag står för den jag är till hundra procent, säger han
Henrik Tornberg, som driver internetcommunityt sylvester.se, medverkade också och han berättade hur internet förändrade hans liv.
– Vi var först i Sverige och fick en enorm publik. Vi var ljusår före Facebook, som för många heterosexuella är den första sajten de är med på.
På plats i Skellefteå fanns också Jonas Jonsson från RFSL:s hiv- och hälsokansli, som talade om säkrare sex och hur olika kroppsdelar fungerar i samband med sex.