När GB annonserat ut att GB-Gubben idag den 16 maj skall gå sta och gifta sig så reagerade Utbildningsradions program Ramp och reportern Inti Chavez Perez och började fråga runt om det verkligen är sant att GB-gubben gillar tjejer.
Inti trodde inte helt på GBs påstående att det var GB Gubbens eget belsut att gifta sig med en tjej, utan man ville bevisa att han nog kanske ändå var bisexuell.
– Unga hbt-personer behöver någon att kunna identifiera sig med, också inom reklamen. Många lever sin vardag instängda i en homofob miljö. Då är det viktigt med förebilder, säger Inti som fick idén till programmet efter att en 16-årig bisexuell tjej kontaktat Ramp då hon hört om att GB-gubben skulle gifta sig och stört sig på att det är alldeles för få homo- och bisexuella i reklamen.
– Under inspelningen av tv-programmet levde jag ihop med GB-gubben. Vi åt frukost, skötte hushållssysslor och sov tillsammans. Vi hade också våra gräl, precis som andra par. Jag tror absolut att GB-gubben är bisexuell. Att han gifter sig med en kvinna utesluter ingenting, säger Inti.

Läs mer om Ramp