I en rapport kallad ”Regnbågsmärk landstinget” samlar Folkpartiet i Stockholm vilka HBT-frågor man vill driva i regionen.
I vårdfrågor betonar partiet vikten av en trygg, jämlik- och jämställd hälso- och sjukvård. Partiet vill se till att det skall finnas minst en regnbågsmärkt husläkarmottagning eller vårdcentral på 300 000 invånare, vilket i Stockholm skulle betyda ca sex stycken.
Idag finns Venhälsan och den lesbiska hälsomottagningen på Södersjukhuset som har HBT-personer som målgrupp. Folkpartiet vill utöka den lesbiska hälsomottagningens verksamhet och ”undersöka möjligheterna till filialmottagningar” liksom utlovar att trygga Venhälsans framtid. Partiet vill även öppna en mottagning och kompetenscentrum som arbetar med våldtagna och våldsutsatta män liksom ”förbättra transexuellas situation i vården”.
Regnbågsmärkta vårdmottagningar är ett i leden för att regnbågsmärka hela landstinget som förutom just vård även ansvarar för kollektivtrafik. För att göra kollektivtrafiken säker för HBT-personer och andra riskutsatta grupper och personer vill Folkpartiet stärka säkerheten genom fler trafikvärdar, vakter och poliser liksom övervakningskameror.
Alla ungdomsmottagningar i länet skall vara regnbågsmärkta enligt partiets program och landstinget skall bidra till att RFSL och andra frivilligorganisationer som arbetar med HBT-frågor skall få en stabilare ekonomi genom att ges uppdrag inom landstinget.
Psykhälsan, som arbetar med psykisk hälsa hos homo- och bisexuella inom ramen för Karolinska nämns inte specifikt vid namn i partiets program. Partiet talar dock såväl i samband med psykosocial hälsa som hiv/aids om behovet av att stärka hbt–kompetensen.
– Kompetensen och engagemanget kring HBT-frågor är begränsat och sårbart. Vi behöver vårda relationerna med de ideella föreningarna som borde få stabila flerårsbidrag, och vi måste säkra att kunskapen och erfarenheten inte minst på Venhälsan fortlever i framtiden, påpekar sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Rydberg (fp) i pressmeddelandet.