– Jag önskar att jag kunde få säga till 14-åriga Hans att ”Det blir bättre”. Det kan jag inte, men jag kan säga det till de 14-åringar som runt om i Sverige lever med samma mobbning och bristande självkänsla som jag upplevde som ung bög, säger Hans Linde om att han nu, som en av de första, lagt upp en video på nystartade sajten detblirbättre.se
Sajten följer det amerikanska konceptet att låta kända och okända vuxna berätta om hur de som unga blivit mobbade, men att de härdat ut och att det sedan blivit bättre.
Budskapet är riktat såväl till unga hbt-personer som idag utsätts för mobbing och känner sig utanför som att lyfta frågan om hbt-ungdomars situation i samhället i stort.
Sajten startades av bloggaren Micke Kazarnowicz , med stöd av RFSL och RFSL Ungdom, som en direkt reaktion på att TV3 börjat sända en TV-serie tillsammans med Rädda Barnen med namnet Det blir bättre. Kazarnowicz reagerade på att TV-kampanjen inte enbart handlar om hbt-ungdomar utan om ungdomar överlag som mobbas. Därmed, menade han, osynliggörs hbt-ungdomar situation.
På den amerikanska kampanjens hemsida uppmanas besökarna att skriva på ett ”löfte” om att ge hopp till hbt-ungdomar och ”andra mobbade ungdomar”. Den svenska sidan har dock gjort en poäng av att betona att det är en hbtq-kampanj.
Förutom riksdagsledamoten Hans Linde har bland annat även Piratpartiets ordförande Anna Troberg bidragit. Hittills har 13 personer lagt upp videos på sajten som startades för ca en vecka sedan.

www.detblirbattre.se/