– Först blev jag riktigt förbannad, förklarar Terése för sveg.se. Hon skrynklade ihop lappen i ren ilska och slängde iväg den och tänkte vad är det för dåligt skämt.

Därefter kom rädslan och den obehagliga känslan av hot började fästa sig i maggropen.

– Jag tog upp lappen igen och läste medan jag började se mig omkring och sen kom rädslan att det skulle hända vår son någonting, berättar hon för sveg.se.

När Terése sambo kom hem bestämde de sig för att berätta för alla om hotet de fått ta emot.

– Den uppslutning av omtanke, värme och kärlek som människor har gett oss via sms, telefonsamtal, mejl och på facebook är helt överväldigande, säger Terése.

En av dem som hörde av sig var Gittan Brorson.

– Alla kände att vi måste göra något, man gör helt enkelt inte så att man skriver hotbrev till en mamma för att hon valt att leva med en tjej, säger Gittan Brorson till tidningen Metro.

– Jag vet ingen som inte tycker om dem och det är det som är så skrämmande. Det är antagligen någon man känner som har skrivit det här.

På torsdagkvällen tänds ljus i Lillhärdal i en manifestation för kärlek och gemenskap.

– Vi har en lång bred gata som är en genomfartsväg genom hela byn så tanken är att lysa upp den för att visa att till Lillhärdal är man faktiskt välkommen oavsett vad man har för hudfärg eller sexuell läggning, säger Gittan Brorson till tidningen Metro.



Facebook har Härjedalen Pride startat en eventsida där över 1000 personer sagt att de kommer delta. De som inte finns i byn har lovat tända ljus där de själva befinner sig 20.00 ikväll. Via hashtagen #lysforhardal uppmanas de som tänder ljus att ta en bild och sprida.