-Det är dragtema, så vi kommer att samlas nån timme innan och sminka och klä om oss tillsammans, det blir jätteskoj, säger Mikaela Kjeldsen i arbetsgruppen.

Efter middagen går tåget vidare till Helsingfors domkyrka där Finlands andra regnbågsmässa hålls i domkyrkans högra kapell
–Vi hoppas den blir lika välbesökt som förra året, då var kyrkan fullsatt.

Kvällens predikant är Kalle af Hällström, den omdiskuterade pastorn som i många religiösa kretsar anses ha alltför hbt-vänliga åsikter, som han dessutom tydligt uttryckt i sin välbesökta blogg. Ifjol tilldelades han det nyinstiftade hbt-priset Guldankan för sina insatser för homosexuellas rätt till kyrkan.

Under morgondagen fortsätter programmet med föreläsningar och diskussioner kring hbt på den finlandssvenska teaterscenen. På kvällen kan man antingen äta middag tillsammans eller gå på show med Jonas Gardell, för att senare festa tillsammans på gaystället DTM, då också årets Guldanka delas ut. För showen det här året står queera pop- och showgruppen Flashgender.

Helgen avslutas under söndagen med föreläsningar kring regnbågsfamiljer och hur man går till väga för att skaffa sig en sådan, rent praktiskt.

För mer detaljer, se www.regnbagsankan.fi