Flera människor reste till Stockholm från olika städer för att medverka efter att förfrågan om att medverka gått ut via QX.se. Elisabeth Ohlson Wallin tog två bilder. Det ena illustrerade dödshotet som några killar råkade ut för när de var på väg hem från baren Side Track.
– Jag är väldigt positiv till att det uppmärksammas! Det är vikigt att sådana här brott bevakas, säger mannen som fick en pistol i munnen till QX.
Den andra bilden inspirerades av Påvens jultal där Påven ansåg att homosexuella var ett lika stort hot mot världen som miljöförstöringen. Bilden där Påven trampar på homosexuella har Elisabeth haft i huvudet i flera år, och nu blev den av i verkligheten.
QX var på plats och intervjuade de olika som kom för att visa sitt stöd genom att ställa upp på bilderna. Många som kom var mycket glada för att få vara med och Anna som kom från Örebro säger till QX.
– Jag älskar hennes foton, hon har verkligen en förmåga att få fram en hel saga i en bild! Jag ser det som en chans att få vara med och skapa historia. Jag tror detta kommer att bli en av hennes bästa bilder.

De färdiga bilderna kommer nog att väcka stor debatt. Och skapa uppmärksamhet. Anders förklarar tydligt varför han ville ställa upp trots att han aldrig råkat ut för ett hatbrott.
– Jag valde att ställa upp dagens fotografering för att jag tycker Elisabeth är bra på att synliggöra viktiga ämnen som våldet på ett sätt som inte andra vågar göra. Bilderna berör, väcker debatt och medvetenhet hos folk och det tycker jag är jätteviktigt om det ska bli förändring. Därför var det självklart för mig att ställa upp trots att jag själv aldrig blivit drabbad av hatbrott eller känner någon som blivit det. Det är det ideologiska hatet som är cancersvulsten som måste bort säger bort, säger Anders till QX
Bilderna har premiär i Allingsås nu i helgen och sedan turnerar de tillsammans med hela utställningen i Sverige under våren.


”In hate we trust” QX GayMap