Sociologen Parvaneh Abdul Maleki la fram sina data i Teheran vid en nyligen genomförd konferens om Familjens välmående enligt en rapport på ghatreh.com
Maleki redovisade även att 26 procent av kvinnorna och 73 procent av männen uppgav att de onanerat, vilket anses vara synd enligt landets religiösa ledarskap.
I nyhetsrapporterna kallade homosexualitet och onani för ”sexuella abnormiteter som kräver flerdimensionella åtgärder via kultur, medicin och utbildningskampanjer.”
För två pr sedan sa den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinejad i New York att ”Vi i Iran… har inte hamjensbaz (ett nedsättande ord för homosexuella) så som ni har i ert land. I vårt land finns inte sådant. I Iran… existerar absolut inte något sådant som ett fenomen. Jag vet inte vem som sagt att det skulle vara på annat sätt?”
I september 2008 backade Ahmadinejad något när han till den amerikanska TV-journalisten Larry King sa: ”Jag sa att det inte är som här (i USA). Vi har faktiskt en lag kring detta och lagen upprätthålls. Homosexualitet är en handling som strider mot naturens principer… Det kan skapa psykologiska problem liksom sociala problem som påverkar hela samhället. Minns att Gud vill att vi skall förbättra det mänskliga livet. I vår religion är detta en förbjuden handling och vårt parlament har lagstiftat kring det.”
Ahmadinejad la till: ”Naturligtvis ser vi till att ingen i Iran får blanda sig i enskildas privatliv…. Det är ingen som blandar sig i vad som sker bakom vars och ens egna väggar…”
Det har löpande kommit rapporter om, om än inte konfirmerade, att Iran hänger män för sodomi-brott. Men de enda sodomi-relaterade avrättningarna som har omtalats i media rör personer som samtidigt dömts för ytterligare brott, så som våldtäkt.
The International Gay and Lesbian Human Rights Commission har sagt att man misstänker att andra brottsrubriceringar ofta läggs till sodomi-brottet för att motverka den kritikstorm som skulle uppstå om någon avrättades enbart på grund av frivilliga sexuella kontakter mellan vuxna. Organisationen har också sagt att man misstänker att avrättningar sker i det dolda då det enbart handlar om samkönade sexuella kontakter.
”Vår misstanke är att syftet med de nuvarande reglerna är att rensa samhället från lesbiska och bögar”, sa organisationen 2007.
Men en annan amerikansk organisation som arbetar med HBT-frågor, Human Rights Watch har sagt att man under de senaste åren inte fullt ut kunnat dokumentera några avrättningar i Iran som enbart utdömts på grund av att de dömda haft frivillig sex med varandra.
I en intervju 2008 med det amerikanska radioprogrammet Democracy Now! sa Ahmadinejad att Iran inte avrättar personer enbart för att ha haft samkönat sex.
”De som dödar en annan person eller utför våldtäkter kan dömas till döden,” sa han. ”Annars är homosexuella inte ens kända så att de kan hängas… Så, vi har inte avrättningar för homosexuella. Naturligtvis ser vi det som en motbjudande handling, men den straffas inte genom dödsstraff.”