I lördags höll Föreningen HOF, Homo- bi- och transpersoner i Försvaret, sitt årsmöte. Föreningen passade på att dela ut diplom och blommor till brigadgeneral Bengt Axelsson och kapten Micael Ekdahl för deras arbete och engagemang i kampen för mångfald, jämlikhet och mänskliga rättigheter.
– Vi är mycket glada över att på det här sättet kunna visa vår tacksamhet över det som både Bengt Axelsson och Micael Ekdahl har åstadkommit för HBT-personer i Försvarsmakten. Det känns bra att vi har så bra stöd både i försvarsledningen och på förband. Vi hoppas att Axelssons och Ekdahls insatser ska kunna inspirera andra medarbetare i Försvarsmakten att utföra liknande gärningar, sa HoF’s avgående ordförande Ulrika Hansson i en kommentar.
Brigadgeneral Bengt Axelsson arbetade fram till i oktober 2008 som ställföreträdande personaldirektör och numer som vice rektor på Försvarshögskolan och fortsätter där sitt engagemang i bland annat hbt-frågor. Medinflytandeofficer kapten Micael Ekdahl, som förövrigt har stor passion inte bara för mänskliga rättigheter utan även ett brinnande intresse för blommor, arbetar som jämställdhetsutvecklare inom försvaret.
Vid årsmötet valdes Ann-Charlotte Lyman till ny ordförande och Johan Sjöstrand till vice ordförande.
Föreningen HOF har funnits sedan december 2001 och organiserar såväl anställd personal som värnpliktiga engagerade i hbt-personers situation inom Försvaret.



hof.org.se