– Jag har ju jobbat som skolinformatör tidigare, och varit engagerad i föreningen sedan 2005. Det gör att jag tar mig an den här utmaningen, vilket känns jätteroligt.

RFSL Stockholm jobbar med hivprevention, har kuratorer och föreläser i skolorna om heteronormativitet. Sedan två år tillbaka driver föreningen dessutom det treåriga projektet Egalia som fungerar som en identitetsstärkande verksamhet för unga mellan 13-20 år. Nu är stället hotat av nedläggning till hösten eftersom projekttiden är slut.

– Jag önskar själv att det hade funnit något liknande när jag var ung. Vi har haft 2000 besök per år. Att fortsätta driva verksamheten kostar drygt en miljon kronor per år. Den summan utslaget på antalet besökare blir inte så mycket pengar, framför allt inte i relation till vilken betydelse verksamheten har, säger Anna Söderström .

Just nu för RFSL Stockholm samtal med politiker i Stockholms stad om Egalia och hoppas att projektet ska få stöd därifrån. Framtiden är dock oviss för Egalia, som tidigare i vintras var nominerade till Årets Kämpe på QX Gaygala.

Vad gör du när du inte är ordförande?
– Jag är politiskt engagerad och jobbar med medlemsengagemang på olika sätt. Sedan är jag en livsnjutare och älskar hotellfrukostar. Jag har en hotellfrukostklubb med några kompisar. Grands frukost är en klassiker. Jag jobbar nära Hilton vid Slussen och sedan är Rival en annan favorit.

Vad önskar du dig mest just nu?
– Många tror att politiskt engagemang bara tar tid och betyder harvande, så som inspiration uppmanar jag alla att se filmen om Harvey Milk. Sen hoppas jag att folk loggar in på sin bank och skänker pengar till Egalia!


Egalia i QX GayMap