Vad sägs om att spendera fyra dagar i ett campingområde med queerfeministiskt inriktade människor, diskutera, festa och inte minst lyssna till och se på den garanterat bästa uppställningen av queer musik och performance som Skandinavien någonsin lyckats sammanföra.
Tyska Chicks on Speed liksom amerikanska Yo Majesty är två utländska grupper som är kronan på verket för festivalen.
Från andra delar än Svedala kommer finska rock och popgruppen Jalankulkuämpäri, brittiska HipHop och alternativgruppen Ajah och tyska Näd Mika.
Ett självklart inslag vid en queerfeministisk festival är amerikansksvenska De LaGrace Volcano. Och till festivalen kommer det bästa av vad svensk queerkultur idag kan presentera: Frida Selander, Kajsa Grytt, Kaja Ålander, Klas-Ingelaz, Maud Lindström, Strula med Siri, Syster Sol, Skilla, Elenette, Vicious Irene och Zibur.
Och det utlovas mer.
Queertopia dansar till takten av revolutionen, utropar arrangörerna i sitt manifest på hemsidan. ”Queertopiafestivalen är ett alternativ till den manliga normen som präglar vilka artister som får plats på festivalernas stora scener”. Skriver man och fortsätter: ”Queertopiafestivalen är en värld där vi ses som människor. Inte kön. Som människor. Inte hetero eller homo. Som människor. Inte vita och svarta. Queertopia siktar högt och vill inte ha något halvbra, utan bryter varenda jävla förtryckande struktur och norm. ”
Och så slutar man sitt manifest med ett Rosa von Praunheim inspirerat-citat: An Army of Lovers Cannot Lose”.
Festivalen ligger placerat helgen innan Stockholm Pride startar. Gyllene läge för en förlängd paus i arbetet och ett uppmuntrande inslag i sommarlovet.
De fyra dagarna kostar 500 kronor i entré och de som vill kan lägga på 50 kronor som grå direkt till festivalens solidaritetsfond som delar ut pengar till hbt-rörelser i länder där homosexualitet är förbjudet.