Kungsträdgården är klassisk gaymark. I tidernas begynnelse samlades homofolket kring Café Piccolino som fortfarande utgör ett av de bästa ställena att för queera som vill se och synas.
– Pride Garden är ett skyltfönster för Stockholm Pride och skapas för att synliggöra HBT-frågor på en bredare front, säger Jessica W Sandberg som är Presschef för Stockholm Pride.

Berätta, vad kommer hända där?
– Pride Garden kommer vara tillgänglig för alla eftersom det inte är något inträde, den kommer fungera som en teaser till Pride Park. Pride Garden kommer inte på något sätt att ersätta utbudet som finns tillgängligt för de med dogtag.

Vad blir skillnaden mot Pride park?
– Invigningen kommer att kicka igång hela festivalen och det sker i Pride Garden. Garden är nytt och spännande och vi är mitt uppe i planeringen av programmet – men det är inte färdigt.
Vi vill synliggöra fler delar av hbt-communityt, gärna mindre aktörer som vanligtvis inte syns i Pride Park, till exempel i form av utställare, så jag uppmanar alla som vill synas i Pride Garden att kontakta Stockholm Pride.

Om du fick önska något själv till Pride Garden, vad skulle det vara?
– Min högsta önskan är att Britney inviger festivalen och att finalnumret är en praktkyss mellan mig och henne. Hahaha!


Tema Pride på Qruiser
stockholmpride.org