.
– Det här är hela Finlands pridefestival, säger Essi Vauras som är festivalens koordinator. I år vill vi undersöka hur det är att vara från Finland och hbt-person och också titta på vad det är för skillnader om du som hbt-person lever i Helsingfors eller någon annanstans i landet.

22-28:e juni är det dags för årets Helsinki Pride och det är Helsingforsnejdens Seta som för fjärde året i rad ordnar festivalen som man nu hoppas på att skall bli större än någonsin. Förfesten på Botta, där temat presenterades lovar gott inför den resa i homo-Finland som arrangörerna vill göra. En resa som fortsätter bland annat på Helsinki Prides hemsida där man redan nu kan börja anmäla sig för titeln ”Homo-Suomen Hehkein”.
– Det skall vara en person med både yttre och inre karisma, menar Essi. Lesbo, drag, homopojke, det spelar ingen roll men fem finalister kommer att gå till en final där publiken får rösta fram vinnaren.
På hemsidan kommer också personer som exempelvis Jani Toivola och Rosa Meriläinen att börja blogga.

Förutom temat för festivalen avslöjades det att Kike Elomaa och Annika Eklund kommer att uppträda på huvudfesten vars värdar blir de kända tvpersonligheterna Janne Kataja och Ellen Jokikunnas.



Helsingfors i QX GayMap