Redan valet 2006 och EU-valet 2009 så tog HBT-Socialdemokraterna till sjöss för att locka väljare. På husbåten M/S LOvisa – just precis, en båt som LO annars använder – finns representanter från såväl partiet som hbt-organisationen med.
Fyra strandhugg hinner man med nu i helgen och nästkommande.
På lördag är det Kungsholmsborna som får besök vid Preem-macken på Norr Mälarstrand, på söndag är det promenadsugna kring Vinterviken som lockas med kaffe och valprat. Och nästa helg är det de två strandhugg man genomförde 2006 som upprepas: lördag på Hornstulls strand nedanför Copacabana och vid tidigare Street med avslutning på söndagen vid Hammarby Sjöstads färjeläger.
På båten finns oppositionsborgarråden Carin Jämtin och Therese Lindberg liksom riksdagsledamöterna Veronica Palm och Börje Vestlund. Även HBT-Socialdemokraternas förbundsordförande Anders Selin dyker upp vid den sjöburna valstugan.
Med HBTs-initiativet finns nu två valstuge-verskamheter som fokuserar på att sprida hbt-budskapet i valet. I slutet av augusti invigde Öppna moderater valstugan på Medborgarplatsen som blir till Regnbågsvalstuga ett antal dagar fram till valet.