Ända sedan Jazz har kunnat prata har hon varit tydlig med att hon är en tjej. Hennes tidiga självkännedom och förmåga att uttrycka sig har gjort henne till en transaktivist av rang, som både syns på sin Youtube-kanal och i sin egen realityserie I Am Jazz. Hon har till och med en egen Jazz-barbiedocka.

Den 26 juni var det äntligen dags för hennes könsbekräftande operation vilket hon, som med allt annat, valde att vara väldigt öppen med.

– Jag har varit så redo för det här så länge. Det är galet att tänka att jag kommer att ha ett nytt könsorgan. Penis blir vagina, det är stora grejer det, sa Jazz i en Youtube-video innan operationen.

– Det här är något som jag har velat göra i hela mitt liv, jag var säker redan som treåring. Min terapeut visade mig två dockor, en med penis och en med vagina. Hon frågade mig vilken jag hade nu och jag pekade på penisen. Sen frågade hon vilken jag ville ha och jag pekade på vaginan. Och nu ska jag äntligen få min vagina. Nu händer det.

I filmen lyfter hon fram en sak som hon menar att hon kommer sakna – nämligen att kunna kissa stående.

– Det enda sorgliga är att jag inte längre kommer kunna kissa stående. Jag tror inte att jag har uppskattat den möjligheten tillräckligt. Och nu kommer jag inte kunna göra det längre.

I fredags lade hon upp en hälsning till sina fans på sin Instagram och meddelade att allt gått bra.

– Jag mår jättebra. Tack för all kärlek och support!

i’m doing great, thanks for all of the love and support💖

A post shared by Jazz Jennings (@jazzjennings_) on