Bara för att det svenska vädret ofta är dötrist behöver som tur är inte meteorologen vara det. Nils Homlqvist eller ”snygg-Nils” är helt klart SVT:s just nu starkast lysande sol. Och med sina lite skruvade prognoser har han blivit hela Sveriges väder-mums.

Hej Nils! Hur heterosexuell är du?

– Jag skulle nog säga ganska mycket faktiskt.

Brukar killar stöta på dig?

– Ja lite då och då. Det blir några meddelanden och kommentarer på Instagram och så. De är gentlemän som ger fina komplimanger och inga direkta inviter.

Så du får inga dickpics?

– Nej inget av det faktiskt. Generellt så tror jag att det är lite lugnare för oss meteorologer, och särskilt för oss män. Någon tjej har skickat lite lättklädda grejer till mig men det är allt, så det kan räknas på en hand.

Säg en specifik mans-flört som du minns!

– En rolig grej som hände när jag var på fest var en kille kom fram till mig och berättade att jag ”var lite av en grej inom gay-communityt ­– men inte längre”. Det tyckte jag var lite roligt. Som ett närmande enligt boken Spelet där man ger en komplimang som egentligen är en diss.

Tror du att det var ett uppraggningsförsök?

– Nej jag har en känsla av att han faktiskt var brutalt ärlig. Men jag tar det lite som en komplimang att jag i alla fall har varit något i gayvärlden någon gång.

Har du alltid varit säker på att du är straight?

– Kanske att jag funderade lite när jag var yngre. Jag tog inget för givet och undrade över mig själv när jag förstod att alla är olika.

– Jag minns att det inte fanns en enda som var öppet gay på min gymnasieskola i Trelleborg, vi var 2000 elever. Det är ju rätt konstigt faktiskt nu när man tänker på det. Jag hoppas och tror att det är annorlunda idag.

Om du hade varit gay, vilken kändis hade du velat gå på dejt med då?

Ted Wigren (SVT kollega och journalist). Han är manlig och väldigt fin. Om Sverige skulle råka ut för en stor katastrof så vill jag att Ted berättar det med sin myndiga stämma.

En politiker att dejta då, såhär i valtider?

Det finns ingen uppenbar där, men min flickvän väser Per Bolund (MP). Och han ser ju rätt bra ut, det får man faktiskt ge honom. Han är stilig.

Har du varit på gayklubb?

– Jag har varit på en i London och sen hängt med Marcus Jarl (som snart släpper en bok med gaytema) ut i Stockholm. Det känns alltid lite konstigt. Jag blir ängslig och undrar om jag borde vara där. Man är alltid så välkommen men jag vill inte crasha någons arena och ta plats. Det finns ju en anledning att det är en gayklubb.

Har du varit på Pride?

– Ja det har jag. Det var otroligt kul, en riktig folkfest. Men i år missar vi tyvärr EuroPride eftersom vi är och tågluffar.