I den rådande pandemin går många företag på knäna och allt fler blir varslade eller uppsagda. Just det hände Fab Freddie i fredags som nu står i akut behov av arbete.

– Jag har jobbat med jättemånga olika saker under min karriär. Allt från att stå på scen inför 30 000 åskådare till att göra frukost åt ett helt filmteam.

– Det är högt och lågt vilket jag hoppas är till min fördel nu när jag ska ge mig ut som arbetssökande. Jag är verkligen prestigelös i vad jag kan tänka mig att göra. Helst vill jag fortsätta med det jag gjort nu senast, vilket är influencer marketing. Men med tanke på hur samhället ser ut så kan jag inte vara kräsen.

Han försäkrar att inga förslag är dåliga förslag och att alla eventuella tips tas i beaktning.

– Dyker det upp en möjlighet som kan passa mig och där jag kan bidra så hoppar jag på.

I måndags ställde han sig till sitt förfogande för arbetsmarknaden genom sin Facebooksida och responsen har varit positiv, men tyvärr har det ännu inte resulterat i ett jobb.

– Det är många som hört av sig och tipsat om tjänster. Senast igår skickade jag mitt CV till ett tiotal arbetsgivare som jag inte hade tänkt på annars. Jag trodde aldrig att jag skulle få så många svar.

Har du några specialkunskaper att locka potentiella arbetsgivare med?

– Jag känner ju halva kändissverige, det är väl någon typ av specialkunskap. Annars tror jag att mitt artisteri kanske går mig lite grann i stöpet, det är nog inte alltid en fördel att jag har skjutit glitterkanoner på Melodifestivalen.

– På jobbet är jag väldigt prestationsinriktad, jag vill alltid göra ett bra jobb. Sen är jag analytisk och eftertänksam. Utan att skryta allt för mycket så skulle jag nog säga att jag är en bra kollega. Sen har jag ganska många bra historier som jag gärna berättar på fikarasten.