Tova-Sophia föddes i Sydkorea och var två och en halv månad när hon kom till Sverige. Hon gavs namnet Per, och växte upp i Lund med mamma, pappa och en syster. Hela livet identifierade hon sig med tjejer. Som Spice Girls eller Charlotte Perrelli, och ville helst vara en Disney-prinsessa. Som 14-åring lämnade hon Per bakom sig och påbörjade sin utredning, fick hormoner och började succesivt att leva som tjej, vilket blev omtalat i hemstaden. Hon gick ut hårt, ville visa att hon hittat sig själv och blev ganska extrem.
Oskyldiga små lögner blev större när de avslöjades.

– En kväll skulle jag gå upp på scenen på Mejeriet i Lund och sjunga Britney Spears Stronger. Jag hade då sagt till alla att jag skaffat silikonbröst, vilket inte var sant. Och när jag precis som Britney i videon hoppade upp på stolen så trillade ena löstutten ut och allt föll. Jag kände mig som en stor bluff, och till slut blev allt för mycket, så jag bestämde mig för att flytta. Jag ville börja om. Som Tova-Sophia.

Hon gick via internat i Blekinge till en skola i Älmhult för att sedan hamna i Stockholm. Hela tiden levde hon som Tova-Sophia och ingen visste hennes hemlighet. Hon behöll bara kontakt med familjen och en barndomsvän, resten lämnade hon..
– Jag sa att jag kom från Helsingborg så att ingen skulle komma på mitt ursprung.

Hela tiden visste hon: Kroppen skulle också bli Tova-Sophia. Fullt ut. Och i samband med att hon blev myndig opererade hon brösten och genomgick en könskorrigering.
– Allt var klart när jag var 18. Jag ville ändra utseendet så att ingen skulle känna igen mig. Och jag har gått på hela den här mediabilden om hur en kvinna ska se ut. När jag fick skapa min egen kvinna så blev det stora tuttar och en stor rumpa. Jag har steg för steg suddat ut allt som påminde om den jag var förut, och det är inte förrän nu jag insett att om jag är tjej eller inte, inte enbart sitter inte i det yttre. Jag ville inte se ett spår av Per när jag tittar mig i spegeln…Per.
Tova-Sophia skrattar och säger namnet igen.
– Jag ser mig inte som en Per…jag har förnekat namnet halva mitt liv. Idag vill jag inte förneka längre. Det var fel för mig, men det kommer ändå alltid vara en del av mig.

Men du har aldrig tänkt att du var bög?
– Nej, Gud nej, aldrig. Jag har alltid gillat killar men aldrig haft en sexuell relation som pojke. Det fanns inte på kartan att använda det jag hade mellan mina ben.

Sedan hon blev vuxen har hon knappt berättat för någon om sitt förflutna. Till de få som vetat har hon sagt att hon föddes med två kön.
– Det stämde ju på sätt och vis. Men nej, jag har aldrig berättat sanningen. Och jag vill ju hitta någon som gillar mig för hela mig. Inte någon som jag måste dölja en del av mitt förflutna för.
Tova-Sophia har haft samboförhållande med killar som inte vetat. Hon har köpt tamponger som bara stått i badrumsskåpet, gått till gynekolog och fått p-piller, och till och med låtsas vara gravid och fejkat abort för att känna sig som en kvinna.
– Jag vet att det låter knäppt, men jag gjorde verkligen allt för att bara få känna mig som en vanlig tjej, och för att ingen skulle tvivla.

Idag när hon ser sig själv kan hon störa sig på sina ärr, men hennes partners reagerar knappt på dom. Och framförallt går det inte att märka att hon en gång föddes i en manskropp.
– Jag vet liksom inte när jag ska ”komma ut” för en kille. I vilket läge berättar man? Jag har valt att hellre avvisa väldigt bra killar när det börjat bli seriöst, för att slippa behöva berätta om min bakgrund.
Hon fortsätter:
– De märker inte ens i intima situationer. Jag är väldigt trång, men annars är det inget som killar märker. Och jag vet ju inte hur det är att ha sex med en biologisk kvinna, det kanske inte är så stor skillnad?

När Tova-Sophias hemlighet nu kommer ut är hon lite rädd att killar som hängt efter henne nu kommer att sluta att höra av sig.
– Jag har många killar som är efter mig (skrattar). Men det jag är spänd för är hur många som raderar mig från appar och sajter när detta kommer ut. Men fan, jag är ju samma tjej som jag varit hela tiden. Det ska inte göra någon skillnad.

Hur känner du inför begreppet trans?
– Trans…det jag känner är att jag vill visa en sida av…

Hon pausar, funder och fortsätter:
– Jag har tagit avstånd så länge, och jag är fortfarande inte helt med på att allt ska sättas i fack. Men okej, jag vill ge min bild av vad en transperson kan vara. Jag lever ett vanligt liv som vilken tjej som helst och vill fortsätta kunna göra det.
– Jag var en Stureplanstjej, som nu känner mig hemma i HBTQ-världen för mina bästa kompisar är gay, och vi går ofta ut på gayställen som King Kong och så. Jag vill komma ut för HBTQ-communityt och komma in i det. Jag har varit vilsen och nu vill jag hitta hem igen.

I Sveriges modigaste berättas inget om vem du är. Du är som vem som helst av tjejerna, och deltar på samma villkor som alla andra. Men ändå berättar du för QX nu?
– Ja, jag är 32 och det är dags. Jag vill berätta min story, synas och kunna hjälpa folk. Jag är beredd att offra mitt ”vanliga ” liv. För ska det bli accepterat i samhället kräver det att folk träder fram och visar vem de är. Och nu är jag så pass trygg i mig själv och det är inte jobbigt att prata om längre.

Hon fortsätter:
– Väldigt få har ju vetat om det här. Alltså, den senaste tiden har jag berättat för mina närmsta vänner som inte hade en aning. De blev chockade, och trodde jag skojade när jag berättade. De tycker jag är vild och crazy så jag skulle kunna hitta på en sån sak för att få lite uppmärksamhet. Men det har tagits emot väldigt bra.

Ångrar du något?
– Att jag inte alltid varit en bra vän. Men jag har inte mått så bra. Jag trodde att operationerna skulle lösa allt och struntade i efterföljande samtal och så. Bara jag fick bli kvinna rent fysiskt så skulle allt lösa sig. Och så lätt är det inte.
Och det har funnits en del självförakt, eftersom jag skämts för min bakgrund. Jag ville bara vara vanlig, och fick bara mer självförakt av att låtsas.

Idag driver Tova-Sophia en egen omtyckt skönhetssalong i Kungsbacka. Hon har fullt med bokningar framöver.
– Kungsbacka är ett modernt samhälle. Jag tror inte att kunderna droppar av. Och flera av mina trogna kunder vet redan, och de sa att de alltid sett mig som Tova-Sophia och det kommer de fortsätta att göra.
Och har folk frågor så delar jag gärna med mig. Jag vill ge en ärlig bild av hur det är att gå igenom det här.

Tova-Sophia har dessutom ett annat mål i livet: Att en dag tävla i Melodifestivalen.
– Som tonåring satt jag hemma och spelade in egen musik och skickade in till SVT. Jag gick musiklinjen i Lund och älskade att stå på scenen. Jag har inte gjort något med min röst, varken operation eller talpedagog! Så jag har tagit fram ett eget sätt att sjunga. Jag har tre olika lägen och sjunger till och med första sopran i en kör där alla tycker jag låter som vilken annan tjej som helst. Men jag vågade aldrig ge mitt artisteri en ärlig chans eftersom jag var jag rädd att behöva möta mitt förflutna.

Tova-Sophia skrev faktiskt två låtar till 2016 som hon skickade in och kom då i kontakt med riktigt stora låtskrivare. Då blev det inget, men drömmen är fortfarande stark.
– Jag har alltid varit rädd att detta ska komma ut, men nu är det dags för mig att blomma ut. Kan jag bara hjälpa en person då är det värt allt. För när jag var yngre och gick igenom allt hade jag önskat att det fanns någon som mig som kunde ge en ärlig bild av vad man går igenom.

Du har aldrig känt att du vill söka reda på ditt ursprung, i Sydkorea?
– Jo, tidigare kunde jag tänka på det men det skulle blir så konstigt ”Hej ni skickade en liten pojk till Sverige och här är jag nu”… Och drivet finns inte där. Det tillhör nog Per, som jag lagt bakom mig. Per hade nog letat.

Och hur ser du på Sveriges modigaste då?
– Efter allt jag gått igenom så vet jag att jag är stark psykiskt. Jag är inte stark fysiskt även om jag ser rätt stark ut (skrattar). Jag går i alla fall in för att vinna och vinstpengarna skulle vara ett bra startkapital till ett surrogatprojekt. Jag vill bli mamma en dag, avslutar hon.

Tova-Sophia reser sig, rättar till byxorna och ger mig ett hej då och en kram. Hon försvinner nerför stentrapporna på Södra teatern där vi suttit och pratat. Hur det än går i TV3-programmet så vet jag att många kommer läsa detta och se henne som just det:
Sveriges modigaste.

Sveriges modigaste visas på TV3 och Viafree. I nästa veckas avsnitt som är säsongens andra gör Tova Sophia entré som utmanare.