På Alla hjärtans dag avslöjade stjärnparet att de ska bli pappor med hjälp av en surrogatmamma. Nu öppnar de för första gången upp om detaljerna kring familjebildningen i podcasten Happy Place.

– Vi väntar en liten pojke, säger Tom.

Vidare berättar paret att de inte visste könet förens vid ultraljudet som de visade upp då de avslöjade glädjebeskedet på Instagram.

– Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig inför ultraljudet. Jag var så nervös men också förväntansfull.

Paret säger att de för tillfället inte tänker ta reda på vem som är biologisk förälder till sonen.

Surrogatmamman kommer finnas i sonens liv

– Vi har fått många frågor om vem som är biologisk pappa. Och det är något som vi har varit väldigt bestämda med att vi inte vill veta, vi kanske aldrig kommer vilja veta det. Det är ju vårt gemensamma barn.

Därefter säger Dustin, lite mystiskt, att barnet blivit till på ett sätt som gör att ”så länge vi inte vill veta kommer vi inte kunna få reda på det”. De avslöjar också att de har ett arrangemang som gör att sonen kommer att få lära känna surrogatmamman.

Efter de delade med sig av bebisbeskedet på Instagram följde en hatstorm och massiv kritik – inte bara på internet utan från en kolumnist på The Daily Mail som bad om att ”få en spypåse”.

– Jag blev chockad av reaktionerna. Kim Kardashian tog hjälp av en surrogatmamma vid hennes senaste barn och ingen verkade ha problem med det, säger Dustin.

Och Tom håller med.

– Det finns massa personer som inte kan få barn på grund av fertilitetbesvär eller kanske på grund av hälsan. Jag tror inte det här hade varit lika dramatiskt om vi hade varit ett heterosexuellt par.

HAPPY VALENTINES DAY! ❤️👨‍👨‍👦❤️

A post shared by Tom Daley (@tomdaley) on