Graeme och Simon Berney-Edwards bor i England och trodde länge att de aldrig skulle få barn. Nu har de två stycken tvååringar, där papporna är biologisk far till varsitt barn. Barnen kom till genom surrogat i Kanada.

Organisationen de valde kontaktade en klinik i Las Vegas där inseminationen också skedde. De fick tidigt i startskedet reda på att det var möjligt för bägge två att bli biologiska föräldrar genom att befrukta varsin av de donerade äggen med sperma från bägge männen. Sedan fördes embryot in i surrogaten.

Det betyder att tvillingarna, som har samma biologiska mamma men två olika pappor, är halvsyskon. Paret valde surrogat i Kanada för att lagarna där är mer progressiva än i England. I England är surrogatmamman och hennes partner, om hon har någon, vårdnadshavare de första sex veckorna efter att barnet fötts.

”Under den tiden, om surrogaten bestämmer sig för att ändra sig, så är det kört. Då är ditt barn borta”, säger Simon Berney-Edwards.

Paret sökte en surrogat som ville vara delaktig

De letade på internet och hittade Meg Stone, som anmält sig på en sida att hon vill vara surrogat. Paret sökte efter någon som vill vara en del av barnens liv, vilket gjorde att Meg Stone valde dem.

”De nämnde att de ville ha tvillingar och jag ställer alltid upp på utmaningar. De ville ha en livslång vänskap och de ville jag också”, säger hon.