Nu kommer den – våren.
Gruset på gatorna är uppsopat, man kan gå ut utan mössa, känna solstrålarna värma ens bleka nylle och man slipper dra upp axlarna för att skydda sig mot kalla vindar. Och med våren kommer pirret i magen. Känslorna tinas upp.
Det är kärlek i luften och QX har i majnumret gått på dejt med fyra olika par som varit ihop olika länge. Hur ser de på förhållandet, hur har åren tillsammans varit hittills, har frågan om att ha sex med andra kommit upp och vad är hemligheten att lyckas?
Själv var jag i en relation i 13 år, sen brakade det. Anledningen var tydlig, kommunikation. Känslorna, respekten, viljan och lusten fanns där mest hela tiden, men när kommunikationen uteblev försvann även andra viktiga beståndsdelar och förhållandet kraschade. Idag vet jag bättre och tar med mig den läxan in i nästa relation. Prata. Lyfta på jobbiga stenar och rensa luften. Man kan inte stoppa saker i ryggsäcken och sen gå och lägga sig och tro att allt ska vara bra dagen efter.

Diskussionen om att öppna upp vårt förhållande kom upp, men dit hann vi aldrig. Men jag har förstått att det inte är helt ovanligt. Par som varit ihop länge och vill hitta gnistan i sovrummet igen. Vissa par vet jag har slutat ha sex med varandra helt och hållet och istället träffar andra utanför hemmet.
När jag var på ett mingel nyligen fick jag höra att det aldrig funnits så få singlar i Stockholm som nu. Anledningen skulle vara att par som tidigare gjorde slut nu håller ihop istället då det är för dyrt att separera, de har vant sig vid en viss levnadsstandard och vill inte släppa taget om våningen, sommarhuset, båten, hunden och bilen… Så man håller ihop. Men mest som vänner. Och sköter sexbiten vid sidan om.
Bad news för mig och alla andra singlar som är ute på marknaden.

”Jag sätter mitt hopp till appar, sociala medier – och ödet. Särskilt ödet vill jag tro på”

Anders Öhrman

Jag har dejtat en del sista året och nyligen trodde jag att jag kanske träffat en ny prins. Pirret, känslorna, attraktionen och nyfikenheten fanns där, men efter fem månaders (!) dejtande bestämde vi oss för att ”pausa”. Om det tas upp igen får vi se, men det är helt klart mycket som ska till för att man ska gå från dejtande till ett förhållande. Ja, det är faktiskt ett mindre mirakel att man egentligen träffar någon överhuvudtaget.
Som homosexuell kille försvinner ju alla kvinnor på en gång, dvs 50% av svenska folket, hejdå direkt. Och tar man sen bort alla heterosexuella män så ryker säkert 45% till. Kvar är 5 % av Sveriges alla män. Jag bor i Stockholm, det gör dock inte alla. Så då ryker ett par procent till. Sen ska man hitta nån inom ett visst åldersspann, som man ska bli attraherad av – och den personen ska i sin tur bli attraherad av en själv och så ska man passa ihop, värderingsmässigt, humormässigt och inte minst sexuellt. Och – man ska dessutom ha turen att springa på den här personen, och hinna mötas. När man är singel.

Ni ser själva. Det är ett mirakel att träffa rätt. Som tur är har vi många hjälpmedel – man ska buffa, woofa, tap:a och svajpa höger. Men i majnumret av QX tipsar vi även om andra – lite mer gammaldags – sätt att träffas på, som middagar, kurser och speeddejting.
Att stå på krogen och hitta någon bland drinkar i mörkret i hög volym är ju i och för sig en klassiker, men det är inte alls min grej så jag sätter mitt hopp till appar, sociala medier – och ödet. Särskilt ödet vill jag tro på. Att helt plötsligt hamna bredvid en snubbe, möta hans blick och säga hej. Samtidigt som hjärtat slår ett dubbelslag.
Det har hänt förr.
Det kan hända igen.