”Don´t Let One Word Define Who You Are” är Jordans Steffys eget motto (vilket står att läsa i hans Twitter-presentation) och det var just det som han inte lät ske när han i veckan var i skolan.
Många HBTQ-sajter uppmärksammar nu klassrumsslagsmålet mellan Jordan Steffy och en till synes jämnårig manlig elev. En av filmerna från bråket har nu setts över en och en halv miljon gånger och är en stor snackis på Twitter. I klippen hörs mobbaren kalla Jordan ”Faggot”, ett nedvärderande ord för bög som Jordan fått höra sedan han gick i tvåan, så han tröttnar och slår till killen.  Båda eleverna stängdes av och Jordans mamma blev så besviken på skolledningens lama hanterande av detta att hon nu bestämt sig för att undervisa Jordan hemma.

Twittersfärens reaktioner har inte låtit vänta på sig. För samtidigt som vissa menar att det aldrig är motiverat att använda våld i såna här situationer så eldar de flesta Twitter-användare på och menar att HBTQ-personer fått nog av förtryck och mobbing och att vi har all rätt i världen att slå tillbaka. Signaturen @Rob_Bieber skriver:
”För alla oss äldre queers som stod ut med det här dag ut och dag in, tack”, medan @DoctorJon Paul skriver: ”Om jag säger att den här ungen slog honom med samma händer som Harvey Milk och Stonewall-grundarna…”. En mamma skriver: ”Från en mamma, jag tyckte du skötte det bra”.

När man ser klippen måste man tyvärr fråga sig varför läraren inte ingrep tidigare och varför ingen klasskompis står upp för stackars Jordan…