I en intervju med BBC berättar italienska Luca Trapanese om hur han och dottern Alba blev en familj.

Han hade länge drömt om att bli förälder, men efter ett tio år långt förhållande separerade han från sin man och drömmen kändes ouppnåelig.

Då fick han ett oväntat samtal från en adoptionsbyrå. De hade en 30 dagar gammal flicka som behövde en familj men 20 par hade tackat nej.

– Det var en obeskrivlig lycka att hålla henne i mina armar för första gången. Jag kände direkt att hon var min dotter, säger Luca till BBC.

I Italien är det mycket svårt att få adoptera och en ensamstående person kan endast prövas som adoptivförälder i undantagsfall.

– Jag fick förklarat för mig att jag endast skulle erbjudas barn som hade ett svårt funktionshinder eller beteende problematik. Jag hade inga problem med det.

Luca, som helst skulle ha blivit präst men som avstod yrket efter han blev kär i sin tidigare man, arbetar sedan 2007 med sin egen organisation som stöttar funktionshindrade barn och unga genom att hjälpa dem att utveckla sina specifika talanger samtidigt som de får umgås med varandra och skaffa nya vänner.

Han har också en väldigt populär Instragram-sida där han delar bilder från sitt liv med dottern Alba.