Klicka här för att anmäla dig till resan!

Det är du som drog igång QX första träningsresa! Var kom idén ifrån? 

– Jag har längtat efter en ny typ av mötesplats för hbtq-personer. Klubbar och gaykrogar i all ära, men det är faktiskt inte riktigt min grej. Sen har träning alltid varit ett stort intresse. Och jag tror inte jag är ensam om att vilja träffa nya personer i en annan miljö än via appar och på dimmiga dansgolv? Så nu har vi satt ihop en skräddarsydd träningsresa till soliga Portugal för community-medlemmar. Och det tror jag kan bli riktigt kul! 

Varför är QX rätt att anordna en? 

– Det vet vi ju egentligen inte förrän efteråt. Men eftersom QX är Sveriges största hbtq-tidning så har vi en plattform och ett kontaktnät som gör att vi borde kunna få ihop en härlig regnbågsresa. Och använder man koden ”QX” vid bokning så får man dessutom 3000 kr i rabatt. Priset är helt oslagbart och inkluderar flyg, hotell, frukost, middag, föreläsningar och all träning. Så åker man inte för umgänget kan man åka för priset! För en mer prisvärd träningsresa är svårt att hitta. 

Vad erbjuder den här träningsresa som man inte får hos andra arrangörer? 

– Upplägget är detsamma som på de flesta träningsresor, man reser och bor tillsammans på ett hotell och har möjlighet till träning hela dagarna. Vi erbjuder ju förhoppningsvis fler deltagare som är hbtq. Så det här är en bra möjlighet att träffa andra, få nya vänner och vem vet, kanske finns det chans att träffa nån också. Varje kväll är det ju lite ’after workout’ i baren… 

Är vi bra på det här med träning och hälsa i communityt? 

 – Många förknippar nog vårt community med party och pride och inte så mycket med löprundor och svettiga träningspass. Men jag vet ju att många flator är idrottsintresserade och att var och varannan gaykille går på gym. Nu kan vi utveckla det och samlas och få möjlighet att prova på lite andra sätt att träna. Själv är jag nyfiken på crossfit med Simon Nybacka (Sveriges starkaste bög) och så vill jag gå på pass med Tobias Karlsson (Årets HBT på QX Gaygala 2020). Jag tror inte jag varit på ett aerobicspass på den här sidan millennieskiftet. Så det ska bli kul.

Du är ju en gammal tennisspelare. Berätta om det! 

– Jag har tränat och tävlat i tennis sen jag var nio år. Jag tillhörde ju toppskiktet i min ålder i Sverige och fick tennisstipendium på ett college i Florida, USA. Sen har jag jobbat som tränare i flera år. Nu spelar jag mest för skojs skull.

Är det tennisen du har att tacka för dina överarmar? 

– Haha, näe det är nog tack vare hantlarna på gymmet…

Stämmer det att du kan komma att bjuda några av de som följer med på resan på din legendariska toppspin? 

– Haha, vet du, när jag var som bäst i tennis var jag ”känd” för mina flacka slag. Toppspinn var inte min grej. Jag var ingen gnetare på plan, jag dödade bollen så fort jag kunde. Så några flacka killer-slag kommer jag kunna bjuda på.

Hur mycket tränar du i vardagen?

– I stort sett varje morgon. Sen blir det några löppass. Inga längre sträckor, men att springa fem kilometer ute på lantstället med min hund en fredag efter jobbet är oslagbart. Då smakar fredagsdrinken lite extra bra.

Vad ser du mest fram emot med resan? 

– Att få träffa de som ska med. Och att det här äntligen blir av. Jag ser verkligen fram emot att vakna tidigt, se blå himmel, hav och sol och ge mig ut på en morgonjogg eller powerwalk i Portugalvärmen. Sen vet jag att QX-Ronnys musikquiz på kvällarna och Tobias Karlssons och Babsans föreläsningar kommer bli en upplevelse i sig.  

Tre saker som du absolut packar ned i resväskan? 

– Tennisracket, solskyddsfaktor och en jäkla massa t-shirts.

Med koden ”QX” får du 3 000 kronor rabatt vilket gör att hela paketet med flyg, transfer, hotell, frukost, middag, föreläsningar och all träning kostar 7 995 kronor. Ett oslagbart pris! 

Klicka här för att anmäla dig till resan!