The gay men’s health project GMFA har släppt rekommendationer speciellt riktade till homo- och bisexuella män, vilket Gay Star News har rapporterat om.

”På grund av hur viruset överförs är sex att betraktas som en högriskaktivitet, speciellt om du har sex med flera olika sexpartners. Det beror på att vi tenderar att byta kroppsvätskor som saliv, svett och sperma. Därför är det bästa sättet att förebygga att smittas med covid-19 att avstå från att ha sex, även med en partner som du är i en längre relation med.”

”Men om du har sex försök att minimera utbytet av kroppsvätskor genom kyssar och utlösningar. Att använda kondom vid oralsex hjälper. Du kan också försöka begränsa antalet sexpartners. Om du brukar gå på sexfester, chemfester, bastuklubbar och darkrooms är det säkrare att begränsa dig eller helt sluta att gå.”

GMFA svarar också på frågan om personer som lever med hiv bör vara mer oroliga för det nya viruset, och svaret är nej.

”All tillgänglig information visar i dagsläget att personer som lever med hiv inte behöver vara mer oroliga. Du löper inte högre risk att smittas av covid-19 på grund av din hivstatus, särskilt inte om du har välbehandlad hiv.”

Ta del av alla GMFA:s rekommendationer här.