Den 6 mars startar budgivningen för en auktion som QX och Bukowskis genomför till förmån för ungdomsverksamheten inom RFSL Stockholm, Egalia.
På måndag i samband med GayGalan visas några av de objekt man kommer kunna bjuda på och som skänkts av kända profiler.
Bland de som bidrar till auktionen är Mona Sahlin som låter sin berömda Louis Vuitton-väskan gå under klubban!
Tidigare har hennes minst lika berömda och sönderklippta kontokort sålts på auktion. Då hamnade slutbudet på 71 100 kronor hos Tradera, pengar som gick till Musikhjälpens kampanj för flickors rätt att gå i skolan.
Nu hoppas vi såklart på ett ännu högre bud till stöd för Egalia och vi frågade Mona Sahlin om vad som fick henne att nappa på vår fråga om att vara med på auktionen.
– Klart jag är med och bidrar till QX och auktionen, svarar hon. Känns alltid viktigt och riktigt!
– Berätta om väskan. Hur fick du den?
– Väskan fick jag av Liza Marklund när jag fyllde 50 år! Älskade den från första ögonblicket!
– Vad är det bästa och vad är det sämsta med den?
– Det bästa är att den funkar som en portfölj men ser inte ut som en! Hallonröd och rolig och syns tydligt. Man blir glad av den! Det sämsta är väl att det är textil, så den blir smutsig till slut!
– Och så blev den berömd din väska! Hur känns det att skiljas från den?
– Men nu har den gjort sin tjänst hos mej och det är dags att skiljas åt. Nu får den glädja någon annan!
– Så här i backspegeln, hur upplevde du mediauppmärksamheten kring att du bar en Louis Vuitton-väska?
– När den blev ”berömd” så blev den en påminnelse om vilken manlig värld politik och media fortfarande är. Skulle inte jag som sosse kunna ha en snygg väska? Men Reinfeldt som man och moderat ha en många gånger dyrare klocka?!
– Nyligen blev du nominerad till posten som generaldirektör för ILO och du är engagerad i Expo! Är det platser där du kan lyfta HBT-frågor?
– Nu jobbar jag i styrelsen för Expo. En allt viktigare del av mitt liv är att bekämpa intolerans! Var den än dyker upp! Och om jag blir vald som chef för ILO så finns det mycket att göra om diskriminering ute på arbetsmarknaden världen över!
– Efter Juholt kom Löfven. Är partiet på banan igen nu?
– S är nu i alla fall medveten om vilket arbete som kommer att krävas för att komma tillbaka! Men det är långt kvar…..
Förutom Mona Sahlin är det ännu så länge klart att Mian Lodalen, Elisabeth Ohlson-Wallin, Anton Hysén, ABSOLUT/Skogsberg & Smart, Victoria Sandell Svensson och Lars-Åke Wilhelmsson är bland de som skänker objekt till QX och Bukowski-auktionen. Den 6 mars visas alla objekten i samband med att Bukowskis även visar sin Vintage & Juveler och den 13 mars är det sista chansen att lägga bud.
Intäkterna från auktionen går oavkortat till Egalias verksamhet.