Landsköldpaddan Jonathan uppskattas vara 190 år och har blivit tilldelad födelsedag den 7 februari.  Det gör honom till två år äldre än det landlevande djur som tidigare uppskattats som äldst.

Jonathan bor på ön Sankta Helena i södra Atlanten sedan 1882 men kommer ursprunglingen från Seychellerna. Han har en tjusig adress, nämligen guvernörens herrgård, tillsammans med sina partners Emma och Fred, som även de är landsköldpaddor.

Han är blind och saknar luktsinne vilket innebär att han handmatas av en veterinär. Men det till trots uppges han vara en välmående varelse.

”Han har utmärkt hörsel och svarar fint på Joe Hills röst (Jonathans personliga veterinär) eftersom han förknippar honom med en festmåltid” uppger Sankta Helenas regering i samband med den stundande årsdagen.

Enligt veterinären Joe Hill, som är den människa som spenderar mest tid med Jonathan, är hans största intressen att äta, sova och para sig.

– Trots sin ålder har Jonathan en god sexualdrift och syns ofta para sig med Emma och ibland Fred. Djur är inte särskilt brydda av kön, säger Hill till Guiness World Records.