Undersköterskan Kevin Ländell från Kalmar gav bort en alldeles strålande julklapp till sin sambo – en överraskningshelg i Stockholm med biljetter till finalen av Melodifestivalen. Men i januari tog relationen slut.

Han kollade runt bland vänner och kollegor för att se om någon annan ville följa med. Men intresset var svalt.

– Det var svårare än jag trodde att hitta någon som kan få ledigt och som tycker om Melodifestivalen. Jag tänkte först att jag skulle sälja biljetterna men det gick inte eftersom de är personliga.

Nu har han två tråkiga alternativ. Att gå själv (vilket han inte vill) eller att inte gå alls och förlora pengarna. Istället hoppas han att extrabiljetten nu ska bli en chans att få en ny kompis, som gillar Mello lika mycket som han gör.

– Det här blir sjunde året i rad som jag ska gå på Mellon. Jag har till och med ledigt från jobbet varje lördagskväll för att kunna följa deltävlingarna. Man måste ju ha sina prioriteringar, skrattar han.

Även när det är Eurovision lyser det rött i Kevins kalender och han är ofta ledig hela veckan. Lite imponerande kuriosa är att Kevin erhåller första plats på Quizkampens Melodifestivalen-quiz, topp placerad av 18 000 personer.

Så vem skulle Kevin gärna gå med på lördag? Någon som är ”avslappnad” säger han och som han kan ha kul med. Ålder och kön är inte viktigt, men han själv är 22 år så gärna en person i någorlunda adekvat ålder.

– Det skulle vara kul att hitta en ny kompis som man kan fortsätta ha kontakt med.

Vem du hejar på i finalen spelar ingen roll, men Kevins personliga favorit är Cornelia Jakobs med Hold me closer.

– Jag kan relatera så mycket till den låten eftersom jag precis själv haft ett uppbrott. Det är en väldigt mäktig ballad.

Är du Kevins nya Mello-kompis? Skicka ett meddelande till honom på Instagram.