Efter att femåriga hunden Fezco juckat på en annan hanhund blev hans ägare skärrade. De övertygades om att Fezco var homosexuell vilket var oacceptabelt för ägarna som lämnade honom på ett hundhem i North Carolina, USA.

Berättelsen om den misstänkt homosexuella hunden Fezco fick stor spridning i media, och några av de som satt hemma i tv-soffan och tittade var killparet Steve Nichols och John Winn som varit tillsammans i över 33 år.

– Vi såg på varandra och konstaterade att vi måste göra någonting. Det var bland det dummaste jag någonsin hört. Det var ju bara flockbeteende, säger Steve till Charlotte Observer.

De satte sig i bilen och körde till hundhemmet för att erbjuda Fezco ett mer välkomnande för alltid-hem. På plats blev det tydligt för det hundvana paret att Fezco haft ett svårt liv på många sätt. Han hade hjärtmask och var inte kastrerad.

– Det var lika oroväckande som att den tidigare ägaren övergivit honom för att de trodde han var gay, att ägaren uppenbarligen inte hade gjort något för att ta hand om hunden.

Fezco har nu fått veterinärvård och ett nytt namn ”Oscar” efter Oscar Wilde.

– Visst är det löjligt att tro att hundar skulle vara gay, men om han nu är gay så kan han vara hur gay han vill. Vi kommer ändå att älska honom och ta hand om honom.