Trots insatserna på musikscenen och bioduken är det Harrys klädstil som skapat mest rubriker. I en intervju i Vouge berättar han att han oftast brukar hamna på damavdelningen när han är ute och shoppar:

– När du tar bort ”det är kläder för män och det är kläder för kvinnor”, så fort du tar bort de barriärerna, kommer du in i en arena där du kan ha kul.
Själv växte jag upp med min mamma och syster. När du växer upp omgiven av kvinnor är dina feminina influenser såklart större. Att vara feminist är självklart för mig, att kvinnor och män ska vara jämlika.

Kärleken till kläder och mode har lett till flera spännande designsamarbeten: Yves Saint Laurent, Gucci och Harris Reed, för att nämna några…
Framför allt det unga (blott 26 år gamla) irländska stjärnskottet, Harris Reed har format Harry till den stilikon han numera är.
Reed, som är son till den Oscarsvinnande filmproducenten Nicholas Reed, är känd för sina androgyna kreationer, med en romantisk, nästan dekadent touch. Han är imponerad av den unga popstjärnans stil.

– Harry försöker skapa kläder som Oscar Wilde skulle ha använt. Det är glamrock med en victoriansk twist och definitivt en icke-binär modekänsla.
Reed fick det prestigefyllda uppdraget att göra klännigen till Harrys historiska Vougeomslag. (han var den första mannen någonsin att pryda omslaget)
När jag skapade den här looken ville jag blanda in lite engelsk humor, som att blanda en extraordinär balklänning med en Savile Row kostym med sjuttiotalsaxel, förklarar han.
Det handlade verkligen om Harry som artist, när han är på scenen. Han förkroppsligar verkligen vem han är. Han spottar vatten, han springer runt. Jag ville visa det elementet av drama. Men i en stillbild.

Nu i vinter är Harry aktuell med både ett av årets mest omtalade album, en kollektion nagellack och ett designsamarbete med Gucci.

Det var under Milanos modevecka i somras som samarbetet mellan popstjärnan och det italienska modehuset som kallas ”Ha ha Ha” presenterades. Styles har länge varit en beundrare av Alessandro Micheles Gucci, och bär varumärket vid varje tillfälle som ges. Kollektionen är ett lekfullt hopkok av duons gemensamma kärlek för 70-talets popstjärnor och skräddade mode.

– När jag träffade Harry första gången så hade han precis inlett sin solokarriär, och jag hade precis börjat på Gucci. Han hade valt en outfit för ett framträdande och frågade om vi kunde ses. Jag var redo att avvisa honom eftersom jag trodde att han var någon slags sångare fråett pojkband och kände inte att jag hade tid för det. Men han kom till mötet klädd i en underbar fuskpäls som jag älskade. Jag ändrade mig på en sekund. Det var så vår vänskap inleddes, berättade Alessandro Michele för Vogue.

Kollektionen ser ut ganska exakt som vad David Bowie bar vid 70-talets mitt, men med bananer, körsbär och kaniner tryckt på plaggen. Michele berättar att de två har en Whatsapp-tråd som har fungerat som ett moodboard för kollektionen.

– Vi skickar tonvis av bilder vi gillar till varandra, och han har väldigt korrekta referenser. Han kan till exempel skicka ett gammalt foto på Serge Gainsbourgs kristrecksrandiga kostym med detaljer på kavajslaget, berättar Michele.

Kollektionen visades upp på Cavalli & Nastri, en av de äldsta vintageaffärerna i Milano. Kostymer i rutig ull, fiskbensmönstrade rockar och utsvängda ullbyxor fick Alessandro Michele att se dubbelt.

– Jag fick faktiskt kolla på lappen i nacken för att se om det var Gucci-plagg eller gamla plagg från ett italienskt skrädderi på 60- eller 70-talet.

Harry Styles i Elton John inspirerade solglasögon i musikvideon till Watermelon sugar.
Harry Styles anländer till Venice filmfestival iklädd ännu mer Gucci.
Harry Styles på premiären av My Policeman 2022 i kläder från Gucci.
Harry Styles på Met-galan 2019 i kläder från Gucci.