Festfixaren och MILQ-grundaren Alexander Erwik gästade nyligen Nemo Hedéns En Beroendepodd där han bland annat berättar om en kärleksfattig uppväxt i Värmland där han som 14-åring placerades i en fosterfamilj, flytten till Stockholm och knarkandet som kunde ha tagit hans liv.

– Jag är lite prototypen för en person som söker sin tröst i droger, men faktum är att jag hade min första fylla när jag var 18 och var inte speciellt intresserad av alkohol i början av 20-årsåldern heller, och jag tog ingen narkotika förens jag var 25 år. Och då hade jag ändå haft en partner under flera år som tog droger, så jag var exponerad för droger men tog inga.

När relationen med pojkvännen tog slut test testade han för första gången vilket blev startskottet för ett 18 år långt missbruk. Under tiden fanns det perioder som han höll sig ren, då för att han var i relationer där knarkandet inte accepterades. Men när relationerna tog slut var han tillbaka.

– Någonstans när jag var mellan 30 och 35 år började jag förstå att det här inte var bra. Jag hade hamnat i situationer där jag var extremt otrygg och jag utsatte mig själv för risker på sätt som jag aldrig tidigare hade kunnat föreställa mig. Det var då jag började tänka på att jag ville sluta.

Slutet blev långt senare efter en hel helgs festande 2019. Från andrar festdeltagare fick han tvådagarsfesten återberättad för sig och fick höra om de risker han tagit.

– Jag vaknade upp och förstod utifrån vad de andra festdeltagarna berättade att jag hade kunnat dött. Jag tog risker och jag fyllde på i sådan utsträckning med GHB. Jag hade lika gärna kunnat somnat. Det var en wake up-call. Jag kände mig bara så jävla smutsig efter den här helgen. Då var jag 43 år.

Lyssna på avsnittet nedan eller där du lyssnar på poddar.