Sexbloggen passionerad.se skriver om allt från sextips till köpguider av sexleksaker. Nyligen genomförde de en mailenkät om killars inställning till sex med andra män. Enkäten riktade sig till män från 18 år och alla frågor handlade på ett eller annat sätt om inställningen till samkönat sex. De svarande definierade sig aldrig sexuellt, utan bara som ”man” och i vilken åldersgrupp de befinner sig.

3217 svar kom in och av de svarande var:
46% 18-23 år
34% 23-30 år
12% 30-45 år
8% äldre än 45 år.

På frågan ”Hur ofta fantiserar du om andra killar?” svarade 25 procent ”Ofta, minst en gång i veckan”, 42 procent svarade ”sällan, mindre än en gång i månaden” och 33 procent svarade aldrig.

En av kommentarerna som kom in löd:”Kanske en – två gånger i veckan när jag onanerar. Ibland blir jag bara sugen på att kolla bögporr och då blir det ju automatiskt att man fantiserar om sex med andra killar”.
En annan svarande sa: ”Några gånger i veckan, ofta i samband med att jag är lugn och avslappnad och kanske inte har umgåtts med någon på länge. Då vågar jag fantisera även om det lite mer ”förbjudna”.

På frågan ”Har du fantiserat om att ligga med killar?” svarade hela 74 procent ja, medan 26 procent sa nej.
Att det är skillnad på fantasi och verklighet bevisar en annan fråga då passionerad.se frågade om de har haft sex med en kille.
Då svarade 23 procent ja och 77 procent nej. Och med tanke på en tredje fråga så verkar suget finnas där: ”Är du sugen på att prova bögsex någon gång?”46 procent svarade då ja, medan 54 procent sa nej.

– Vi vet att det på senare år har blivit allt mer normaliserat för kvinnor att prova på lebbsex och nu tycks alltså killarna har kommit ikapp, säger Axel på passionerad.se Detta understryks också av svaren på en av frågorna: ”Tycker du att det blivit mer accepterat att utforska sex med andra killar?”. På den svarade hela 78 procent ja och bara 22 procent nej.

En svarande kommenterade: ”Jag och mina polare har pratat rätt mycket om varför det är okej för tjejer att kyssas och vara intima men att det ses som en sån stor grej om killar skulle göra det. Vi tycker det är orättvist och jag vågade säga att fler nog skulle prova om det inte var så laddat, varav många faktiskt höll med.
En annan svarande ser positivt på utvecklingen: ”Många pratar om att det blåser högervindar och att vi går mot ett mindre tolerant samhälle, men jag upplever inte riktigt det. På fest och krogen har man börjat se fler killar hålla på med varandra och bland tjejer är det nästan lite hett med killar som vill prova vara med en annan kille. Det har helt klart blivit högre i tak, och då umgås jag med väldigt många olika typer av människor. Jag tror definitivt att vi ser en attitydförändring bland unga människor.”

En sista kommentar på om svarande tycker det har blivit mer accepterat att utforska sex med andra killar:
Absolut har det blivit det. Det är lite som att vi äntligen börjar vara oss själva, att fler har börjat släppa sina egna fördomar och därför kanske upptäckt nya saker om sig själv också. Personligen känns det som att all kärlek äntligen börjar bli bra kärlek och även om det är ett tag kvar så går det åt rätt håll