”Inspirationen är hämtad från de små underverken som omger oss varje dag. Som rymmer livets enkla glädjeämnen och får oss att se saker ur olika perspektiv och addera till våra egna. En uppmaning att låta det vi bär förmedla vad vi känner, att passa in och sticka ut när vi vill – alltid med attityd och personlighet”, beskriver Edblad kollektionen i ett pressmeddelande.
Till skillnad från förra året så har ytterligare fem färger inkluderats: Vitt, ljusrosa och ljusblått för trans och icke-binära personer, samt brunt och svart för marginaliserade POC (People Of Colour) och communitys som de som lever med eller har dött av hiv.
– Regnbågsrörelsen utvecklas hela tiden för att anpassa sig efter nya strömningar i samhället. Vi vill visa att vi inte bara stöder det arbetet utan att vi själva hänger med i utvecklingen, berättar Sara Althini, Brand & Digital Director på Edblad.

2023 års Rainbowserie är inspirerade av fringetrenden, och creoler och armband med samma vackra stenar ingår också i serien.